Milić Vukašinović

Milić Vukašinović je rođen 9. marta 1950. godine u Beogradu. Prelaskom u Sarajevo, sa 13 godina osniva svoj prvi bend „Plavi dijamanti”. Nakon završenog školovanja, 1965. godine, postaje profesionalni bubnjar u sastavu „Čičci”.

U ljeto 1970. odlazi u Italiju kako bi se pridružio Bregoviću i Redžiću. Po povratku iz Italije, svira u triju ‘Mića, Goran i Zoran’.

1971. godine odlazi u London, i tamo ostaje tri godine, da bi se krajem 1974. vratio iz Londona i priključio „Indeksima” s kojima je snimio nekoliko singlova.

Od oktobra 1976. postaje član Bijelog dugmeta kao zamena za bubnjara Ipeta Ivandića. Naredne godine osniva trio „Vatreni poljubac” s kojim je snimio 6 studijskih albuma i dva solo albuma. Nakon rata objavio je dva solistička albuma i nastavio saradnju s mnogim muzičarima. Vukašinović je pisao pesme za mnoge pevače narodne muzike, a zanimljivo da je on autor pesme Sećaš li se Sanja od Tome Zdravkovića.

Milić Vukašinović živi i radi u Beogradu. Učestvovao je u drugom VIP serijalu Velikog Brata, početkom 2008. godine.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.