Male ideje za uređenje kupatila

Ako preuređujete ili izgrađujete kupatilo, želite pregledavati male ideje uređenja kupatila. Proširite prostor s nekoliko strateških ideja za uređenje, stvarajući prostor elegantnim, atraktivnim i učinkovitim.

Mala kupatila mogu biti izazov dizajna i ukrašavanja, ali uz pravu kombinaciju čvora, površine, boje, dekora i rasvjete, moguće je stvoriti iluziju mnogo većeg prostora. Posljednjih godina, kupatila su se počela značajno proširivati u veličini. Stariji domovi većinom sadrže manja kupatila u kojima je nedovoljno prostora. Novije gradnje su većinom orijentisane na veća i prostranija kupatila. Nemojte štedjeti na prostoru za kupatilo.

Ono je jako bitno za cjelokupni dom. Ukrasite Vaše kupatilo odgovarajućim pločicama, tuš kabinom ili kadom, postavite i lijepo ogledalo, dajte mašti na volju da uredite kupatilo po svojoj mjeri. Svakako u uređenju ili pri izgradnji nužno je savjetovati se sa dizajnerom, jer je jako bitno odabrati kvalitetne proizvode najboljih proizvođača za kupatila.

Ukoliko Vam prostor dozvoljava, neka Vam kada ili tuš kabina bude blizu prozora. Tako ćete imati prirodnu svjetlost i osjećat ćete se zaista divno.

Jedan od prvih načela malih kupaonica je dekor, odnosno bitno je razmotriti boju i svjetlost. Općenito govoreći, kupatilo ili bilo koji prostor za tu stvar uvijek će izgledati veće ako je svjetlije. Ukoliko nemate dovoljno prostora da Vaše kupatilo bude veće, onda se bar potrudite da bude svjetlije. Iskoristite sve prirodne svjetlosti dostupne u Vašem malom kupatilu. Provjerite jesu li sve zavjese prozirne i držite prozorske daske bez ikakvih predmeta koji bi ometali sunčevu svjetlost od ulaska u prostor.

Bijela boja opušta, djeluje smirujuće i zaista utječe nevjerovatno na čovjeka. Malo zelenila također će dati dodatnu svježinu i blistav prostor.

Slično tome, prilikom odabira boje ili sheme boja za cijeli prostor, usredotočite se na svjetlije, življe boje. Dizajneri preporučuju bijelu boju ili bež. One djeluju opuštajuće. Neka Vaši zidovi budu svjetlije boje, kao i pločice, te ćete tako dodatno stvoriti osvjetljenje koje je potrebno za malo kupatilo. A i u velikom kupatilu, vodite računa o osvjetljenju.

Pored bijele boje, za pločice možete izabrati nježniju tirkiznu, blijedo zelenu ili bež boju. Ukoliko niste ljubitelj bijele boje, ovim notama možete kupatilu dati topliju notu.

Vaš odabir cjelokupnog stilskog pristupa za kupatilo također može poslužiti za proširenje ili ugovaranje prostora. Iako se svaki stil može raditi u malom prostoru, tradicionalni, rustikalni ili seoski stilovi imaju tendenciju da imaju više ukrasa i ukrašavanja od savremenih i modernih stilova, koji su uglavnom drugačiji i inovativniji. Veliki primjer uštede za uštedu prostora koji dobro funkcioniše u dizajnu je umivaonik za postolje. Ovaj učinkovit prostor za uštedu energije može raditi s jednostavnim stilom.

Preporučuje se da pored kade ili tuš kabine, zavisno šta želite imati u svom kupatilu, imate vješalicu za peškire. Tako su Vam pri ruci i nema dodatnog prskanja po kupatilu.

Zadatak i ukrasno osvjetljenje mogu se strateški koristiti za otvaranje kupaonice. Sudoperi i tuševi osvijetljeni stvaraju visinu i dubinu u prostoru.

Preporučujemo da na zidu imate mali ormarić u koje ćete spremiti peškire, šampone, kreme i sve ostale potrebne stvari.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.