Lincura leci zeludac

Lincura je visegodisnja lekovita biljka ciji koren moze biti star i do 50 godina. Koren joj je inace vrlo dugacak, bogato razgranan i snazan. Cvetovi su svetlozute boje. Lincura raste u grmlju na pustim livadama, pasnjacima.

U lekovite svrhe upotrebljava se koren i to samo starijih biljaka. Svez koren je neprijatnog mirisa ali kada se osuši dobija sasvim drugu prijatnu aromu. Pri susenju koren treba zaseci po duzini da bi se sto brze osusio.

Lekovita svojstva lincure
Lincura ili srcanik je jedna od najstarije poznatih lekovitih biljaka. Koren lincure od davnina spada u najefikasnija prirodna sredstva za lecenje svih bolesti želuca. Ona olaksava varenje hrane, mucninu, zgaravicu. Pospesuje izlucivanje zeludacnih sokova. Upotrebljava se kao prirodni lek za lecenje bolesti zuci, jetre i nedostatka apetita. Osim toga za lecenje groznice, hronicnog zatvora, otezanog disanja, astme, nesvestice. Za spoljnju upotrebu primenjuje se za lecenje i ciscenje rana i raznih povreda na kozi. Jaca krv i utice na povecanje crvenih i belih krvnih zrnaca i to bas u onoj razmeri kakva treba da bude pa se zbog toga upotrebljava za lecenje malokrvnosti. U kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama koristi se za lecenje jos dosta raznih oboljenja. Rakija sa lincurom koristi se kao oblog i efikasno sredstvo protiv mucnine.

Caj od lincure
Caj od lincure dobro je koristiti ukoliko se ima bilo kakvih stomacnih problema kao sto su gorusica, nadutost, mucnina, nedostatak apetita i slicne tegobe a priprema se na sledeci nacin:

U jednu solju hladne vode potopiti jedan gram korena lincure. Solju poklopiti i ostaviti da odstoji 4 sata. Caj piti sat vremena pre obroka, dokle god se ne postigne zeljeno izlecenje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.