Lekovita svojstva divnog nara

Nar je divna zimska voćkica koja pored divnog ukusa sitnih crvenih plodova ima i snažna lekovita svojstva zbog kojih bi ga trebalo jesti u što većim količinama za vreme sezone. Otkrivamo vam samo neke od njih.Ako niste znali nar je voćka koja obično raste na Mediteranu ili Bliskom Istoku, a poslednjih godina uszgaja se i u Americi te većem delu Azije. Mnoge kulture oslanjaju se na lekovita svojstva raznih delova ove biljke od listova do divnih crvenih plodova. Nar pomaže pri ublažavanju bolova, preventivno deluje na srčana obolenje ima antivirusna svojstva i još mnogo toga.

Potpomaže zdravlje kardiovaskularnog sisitema. Jarka crvena boja semenki nara je dokaz da je ova voćka veoma bogata antioksidantima koji dokazano štite ćelije od oštećenja slobodnih radikala i sprečavaju nastanak plaka unutar arterija.

Ublažava upale i bolove unutar zglobova. Na brojnim istraživanjima se proučavao uticaj ekstrakta nara na klasične markere upala i propadanja hrskavice u zglobovima . Dokazano je da ekstrakt ovog voća utiče na smanjenje rizika od artritisa.

Nar se bori protiv virusa. Antivirusna svojstva nara nara su testirana kad je u pitanju lečenje HIV virusa, a dokazano je da imaju snažno delovanje kad je upitanju HIV – 1 virus.

Ukusan je i ima antikancerogena svojstva. Pored toga što je veoma ukusan nar ima i snažna antikancerogena svojstva, posebno kad su u pitanju vrste karcinoma poput pluća, debelog creva, kože, grudi, prostate i leukemija.

Nar kao borac protiv loših bakterija. Istraživanja sprovedena u Južnoj Africi su pokazala da nar ima snažna antibakterijska svojstva, a njihova koncentracija je najveća u samoj kori ploda. Koru možete sušiti i od nje pripremati ukusan čaj, a plodove dodajte u sveže salate, rižu ili ovsenu kašu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.