Dekoracijom protiv buke Akustični paneli

Akustični paneli su jedan od noviteta kada je uređenje enterijera u pitanju, a svojim izgledom sve više plijene pažnju.

Upravo ovi zanimljivi elementi sve su češći dodaci javnim prostorima poput kancelarija, restorana i čekaonica, koji služe u redukovanju buke, a istovremeno su i dekorativni element u prostoru.

Paneli služe da umanje buku u ambijentu i na taj način stvaraju savršeno okruženje za gledanje filmova i uživanje u vašoj omiljenoj muzici onoliko glasno koliko vam vaš sistem dozvoljava, a da pritom ne ometate život drugih komšija.

Ono što je zanimljivo jeste da podsjećaju na prirodni pejzaž i njihov modularni sistem omogućava jednostavno postavljanje na zid.

Na sajmu namještaja u Stokholmu prvi put su predstavljeni lepezasti Gingko akustični paneli (nazvani po popularnom japanskom Ginko drvetu).

Evocirajući prirodni pejzaž, modularni sistem može da se montira na zid vrlo jednostavno, a estetski momenat je takođe nesporan.

Na istom tragu je i mlada italijanska dizajnerka Lajla Mehdi Pour, koja je osmislila još jedan dizajn akustičnih panela.

Razlika je što njeni paneli dolaze u obliku trokuta te su dostupni u tri boje: bijeloj, sivoj i crnoj, a sami možete osmisliti njihov raspored na zidu te tako stvoriti pravu instalaciju.

„Kad sam dizajnirala panele, bila sam inspirisana prirodnim elementima koji su nepravilni u cjelini, ali u detaljima postoji savršena preciznost i pravilna struktura. Krenula sam s cvijećem i razvila ih u konkretan proizvod razigranog karaktera. Željela sam obuhvatiti poetični ritam prirode i kombinovati ga s geometrijskim, pravilnim oblikom koji se opet može složiti na različite načine te tako stvoriti nove kompozicije“, rekla je dizajnerka.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.