koncepti uređenja doma za 2021.

Društvena mreža Pinterest godinama unazad neiscrpan je izvor inspiracije za brojne aspekte života.

Neizostavna je za praćenje trendova za vjenčanja, modu, kozmetiku, kuvanje, a jedan od najvećih segmenata je sigurno arhitektura i uređenje enterijera.

Posljednjih nekoliko godina Pinterest „izbacuje“ predviđanja za trendove koji će (p)ostati hit u godini pred nama – predviđanja se temelje na ključnim riječima koje korisnici pretražuju, a koje bilježe najveći porast pretraživanja.

MULTIFUNKCIONALNA RJEŠENJA
Naše domove prethodne godine morali smo urediti tako da imaju više funkcionalnog prostora, a zbog konstantnog boravka u kući uzrokovanog pandemijom virusa korona, a ovaj će se trend vjerovatno nastaviti i u ovoj godini. Pretrage poput „ideje za kancelariju u ormaru“ i „polica za knjige kao pregrada“ na Pinterestu povećane su 200 odsto, odnosno 150 odsto u odnosu na prošlu godinu. Pritom je najveći interes iskazan za kućne kancelarije i kutke za rad od kuće.

MODERNO I NEUTRALNO
Iako se čini da su interijeri postali živopisni i kako se ljudi sve manje boje biti hrabri pri korištenju boja, riječi koje pretražuju na Pinterestu govore suprotno. Riječi moderno i minimalistički bilježe porast, na primjer „minimalistički dizajn kupatila“ za čak 400 odsto, a „moderna minimalistička kuhinja“ za 115 odsto u odnosu na prošlu godinu. Pojednostavljuju se i palete boja: „zemljani tonovi“ i „neutralne palete boja“ pretražuju se tri puta više iz godine u godinu.

JAPANDI
Prirodna privlačnost skandinavskog stila već je godinama u trendu, ali u najnovijem hibridnom stilu kombinuje se s japanskim minimalizmom, pa tako zanimljivom kombinacijom riječi Japan i Skandi nastaje Japandi. Odlikuje ga spajanje rustikalnosti skandinavskog stila s minimalističkom elegancijom vječnog japanskog stila. Pretrage za Japandi povećane su 100 odsto u odnosu na 2019. godinu, a Pinterest očekuje da će 2021. ovaj stil doživjeti pravi bum.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 11. MAJ 2021

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.