Koliko često treba da umivate svoje lice?

Higijena lica je ključna za njegovu lepotu i zdrav izgled.

Gotovo da ne postoji ženska osoba na svetu koja ne poseduje manju vojsku preparata za negu lica. Ali pre nege u obliku krema, losiona i preparata protiv bora, tu je klasično pranje lica, odnosno umivanje. Da li ste se ikad zapitali, da li dovoljno često perete svoje lice? Ako ste zainteresovani da čujete šta o ovom pitanju misle stručni dermatolozi, ostanite sa nama u redovima koji slede.

KOLIKO ČESTO TREBA DA UMIVATE SVOJE LICE?

Kratak odgovor glasi – dva puta dnevno. Ali u priči ima malo više od toga. Rutina koja podrazumeva pranje lica jednom dnevno, ispostavilo se kao nedovoljna. U idealnom slučaju lice bi trebali da čistite dva puta dnevno – ujutro i uveče, tvrde dermatolozi. Ima smisla ako razmislite, da dan treba da započnete sa čistim licem, na koje ćete potom naneti dnevnu kremu, ali i da odete na spavanje sa savršeno čistom kožom. Ako vam je prevelik zadatak pranje lica dva puta dnevno, pobrinite se makar da to uveče uradite pred odlazak na spavanje kako bi se koža mogla regenerisati u toku spavanja.

DA LI OSOBE ODREĐENOG TIPA KOŽE TREBA DA PERU LICE ČEŠĆE OD DRUGIH?

Lako je pomisliti da je masnije lice potrebno češće prati nego suvo, ali to zapravo nije slučaj. Umivanje ujutro i uveče odgovarajućim proizvodima je pravilo kog treba da se drže osobe svih tipova kože. Prečesto pranje lica neće doprineti tome da vaša koža postane manje masna nego što jeste, može je samo iziritirati.

NA ŠTA OBRATITI PAŽNJU KADA BIRATE PROIZVODE ZA PRANJE LICA?

Pre svega obratite pažnju na pH vrednosti. Potrebni su vam proizvodi koji su pH neutralni. Ovakve formule neće poremetiti vaš prirodni pH faktor na koži. U suprotnom rizikujete suočavanje sa pojavama poput crvenila, mrlja na licu i akni. Na proizvodu koji je pH neutralan pisaće da je ili Ph izbalansiran ili da je bez dodataka u vidu sapuna. Takođe ako želite da izbegnete proizvode koji sadrže sulfate, koji narušavaju zaštitnu barijeru kože potrežite znak da je formula bez SLS – a (sodium lauryl sulfate).

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.