Koliko često treba da primenjujete maske za lice?

Sigurno znate, da previše bilo čega nije dobro.

Ovo pravilo se odnosi i na maske za lice. Svako od nas voli da svoju kožu razmazi finim i okrepljujućim maskama za lice, bilo da je to kupovna varijanta ili neka koju ste sami napravili od sastojaka iz vaše kuhinje. Svaka od njih nudi posebne pogodnosti vašoj koži, međutim da li znate koliko često je poželjno da ih primenjujete?

ŠTA MASKA ZA LICE DONOSI VAŠOJ KOŽI?

Korist koju će vaša koža imati od maske za lice zavisi od vrste maske odnosno formule koju ste koristili. Jer kada je reč o maskama za lice postoji neograničeno mnogo kombinacija. Maske za lice najčešće služe za poboljšanje teksture kože, čišćenje pora, uklanjanje mrtvih ćelija kože, održavanje kože hidriranom, uklanjanje ulja i tragova nečistoće, zaglađivanje kože, smanjenje finih linija, tamnih mrlja i bora, poboljšanje elastičnosti i smanjenje natečenih delova oko očiju.

KOLIKO ČESTO JE POŽELJNO DA PRIMENJUJETE MASKE ZA LICE?

KOREJSKA PAPIRNA (SHEET) MASKA ZA LICE

Ova maska za lice sadrži sastojke koji mogu pomoći vašoj koži da se oporavi i zaceli, budući da je izuzetno hidratantna. Međutim treba da imate na umu da je potrebno ukloniti ovu masku sa lica čim se osuši jer njeno delovanje tad prestaje. Iako je primamljivo njeno korišćenje svakog dana, preporuka je da to bude jednom nedeljno jer neki od sastojaka ove maske mogu začepiti pore na vašem licu.

MASKA ZA LICE SA AKTIVNIM UGLJEM

Maske za ljuštenje kože sa lica napravljene na bazi uglja su neverovatno korisne za uklanjanje nečistoće sa kože i mitisera. Međutim, ova maska može da bude previše oštra za vaše lice ako imate osetljivu kožu. Nema sumnje u to da je aktivni ugalj savršeno sredstvo za čišćenje kože jer sa nje uklanja sve bakterije i toksine, međutim problem je što osim toga on uklanja i sva prirodna ulja sa kože. Zbog ovog bi bilo poželjno da najviše jednom nedeljno koristite ovu masku za lice.

MASKA ZA LICE OD GLINE

Maske od gline odgovaraju svim tipovima kože i ne iritiraju je, što je najvažnije. U zavisnosti od vrste gline koju koristite, ove maske mogu biti za borbu protiv akni, tamnih mrlja i znakova starenja kože. Takođe korisne su i za uklanjanje viška ulja sa lica. Obzirom da su bogate prirodnim mineralima, vaša koža upija svu dobrotu ovih maski. Međutim svakodnevna upotreba ovih maski nije preporučljiva jer može dovesti do preterano suve kože. Jednom do dva puta nedeljno je sasvim dovoljno korititi maske od gline.

MASKA ZA LICE OD ŽELATINA

Ove maske su specijalno kreirane za poboljšanje proizvodnje kolagena. Želatin je zapravo i napravljen od kolagena, što predstavlja najprirodnji način podsticanja proizvodnje kolagena. Kada se ova maska osuši na licu ona povećava nivo kolagena u njoj, poboljšava elastičnost vaše kože i čini je nežnijom na dodir. Međutim kada se želatin osuši i ukloni sa kože on sa sobom odnosi i tanak sloj kože, što bi značilo da nije preporučljivo svakodnevno koristiti ovu masku. Dva puta mesečno, dakle jednom u 15 dana je preporuka.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.