Kako stvoriti dobru jutarnju rutinu za dete?

Roditelji male dece vrlo dobro znaju koliko haotična znaju da budu jutra.

Dan započinjete sa beskrajnom borbom za prevlast, pri čemu vam se čini da vam ništa ne polazi za rukom. I dok vi pokušavate i sebe i dete i kuću da dovedete u red pre odlaska na posao i ostavljanja njega u vrtiću, čini se da vaš mališan ima drugačije planove. Sve što vam treba je samo malo saradnje od strane vaše dece, a trikovi koje ćemo danas podeliti sa vama učiniće da vam jutra budu mirnija.

Ključ mirnog jutra ogleda se u pružanju prilike deci da kratko vreme u toku jutra rade ono što vole. Kada to postane rutina, deca će biti znatno voljnija da vam se pridruže u spremanju i izlasku iz kuće. Bilo da je to gledanje crtaća dok se oblače ili nešto drugo važno je da dete zna da će se to što voli odigrati.

PRIPREMITE ŠTO JE MOGUĆE VIŠE STVARI PRETHODNE NOĆI

Ovaj prisutp će vam u velikoj meri jutro učiniti manje stresnim. Pripremite svoju i detetovu odeću noć pre, kao i plan po pitanju doručka. Takođe spakujte stvari u detetov ranac i sve vaše važne stvari za posao u torbu koju nosite.

RECITE DETETU PRED SPAVANJE ŠTA GA UJUTRO OČEKUJE

Ako iz nekog razloga ranije ustajete jer imate dodatnih obaveza, naglasite to svom detetu na vreme. Važno je da ono zna šta ga ujutro očekuje. Ako je moguće dodajte neku zanimljivu aktivnosti pri tom, kako bi dete lakše prihvatilo promenu.

POBRINITE SE DA SE DETE DOVOLJNO NASPAVA

Dete koje je dovoljno spavalo manje će vam zadavati muke pri buđenju i spremanju za izlazak iz kuće. Predškolska deca kao i sva ona mlađeg školskog uzrasta bi morala da idu na spavanje ranije, odnosno u periodu od 19-20h, kako bi se do 07-08 narednog jutra dovoljno naspavala.

PROBUDITE SE PRE SVOG DETETA

Možda vam je i samima teško da se ujutro rasanite i ustanete iz kreveta ali ako ustanete pre svog deteta bićete u velikoj prednosti. Ovo vreme možete da iskoristite da popijete kafu i pripremite doručak kako bi manje posla imali kada se dete probudi.

PROBUDITE SVOJE DETE ZAGRLJAJIMA I POLJUPCIMA

Vojnički princip buđenja nikom ne prija a najmanje deci. Zato odvojite nekoliko minuta za maženje i ljubljenje u krevetu, kako bi probuditi svoje dete.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.