Koje mlijeko davati djetetu kada napuni godinu i koliku količinu?

Nora pita da li da bebi koja je napunila godinu daje formulu ili uvede kravlje mlijeko i kolika je preporučena dnevna količina.

Moj bebac je napunio godinu dana. Molim vas za mišljenje vezano za uvođenje kravljeg mlijeka. Da li je bolje kravlje mlijeko ili nastaviti sa formulom? Ako smatrate da je bolje kravlje, koje mlijeko da mu dajem i da li treba da se prokuvava? Mislim da moj bebac pije puno mlijeka, ne može da zaspe bez flašice sa mlijekom, a neće čaj. Koja je to dnevna količina mlijeka preporučljiva u ovom uzrastu?

Odgovor od dr Nine Mandić, pedijatrice:
Kravlje mlijeko možete bezbjedno uvestu u ishranu nakon godinu dana. Do kraja druge godine se preporučuje punomasno, 3,2 posto, od druge godine 2,8. Prva opcija je svježe mlijeko koje kući prokuvavate, a druga mlijeko iz tetrapaka, već obrađeno.

Ne preporučuje se da ukupna količina mlijeka pređe pola litra na dan uključujući i jogurt. To znači da je čaša za doručak i čaša za večeru sasvim dovoljna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.