Kamini Daju Posebnu Toplinu Domu

Od davnina pa do danas kamin je, osim što ima funkciju grijanja, zauzimao i centralno mjesto u domu, prostoru gdje su ukućani bili na okupu.

Danas je situacija nešto drugačija, ali u domovima gdje postoji kamin – on privlači pažnju i diktira raspored ostalog namještaja. U modernom dobu kamin je izgubio svoje osnovno svojstvo – glavni izvor toplote i grijanja u stanu, ali je zadržao tu sekundarnu funkciju da prostoru da notu topline, učini ga specifičnim i oplemeni unutrašnjost.

LAŽNI KAMINI
Modernizacijom, upotrebom novih materijala i uopšte razvojem tehnologije stvaraju se novi oblici kamina, koji mogu u potpunosti da se prilagode svim zahtjevima tržišta, kao i najrazličitijim stilovima. Bilo da se nalaze u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kuhinji ili čak kupatilu, mogu da se odaberu oblici, boje, vrste i da se uklope u enterijer po želji klijenata.

Ukoliko se odabere statičan kamin – fiksiran, mobilni, sa različitim ložištem, električni ili na drva, prostor dobija na toplini, otmjenosti i čini odličan vizuelni preokret.

S obzirom na to da ga koriste u zimskom periodu, u toplijim dijelovima godine često je nefunkcionalan. Međutim, tada se kamin može pretvoriti u lažni, koji može poslužiti kao odličan estetski detalj, mini-ostava za knjige, svijeće, cvijeće te različite figurice.

POSEBAN ŠARM I SVEČANA ATMOSFERA
U različitim prostorijama kamini odaju drugačiju atmosferu. Vrlo se često nalaze u ugostiteljskim objektima, svečanim holovima, prijemnim salama, što svakako govori o efektu koji proizvode kod posjetilaca, odišu posebnim šarmom i stvaraju svečanu i toplu atmosferu u isto vrijeme.

Danas izuzetno lako uklopivi, dizajnerski osmišljeni i vizuelno prilagodljivi, kamini su veoma laki za održavanje, a uz malo mašte i kreativnosti postaju omiljeni dio vašeg doma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Crna gužvana eko-koža kao lajtomotiv nove LINK kolekcije

Pročitaj →

Da li bi meni moje dete reklo?

Pročitaj →

Med u službi zdravlja i ljepote lica

Pročitaj →

Jelena Govedarica podržala projekt “Vjenčanica kroz istoriju”

Pročitaj →

Ovako je Adelisa čestitala suprugu Halidu 60. rođendan

Pročitaj →

MIA BORISAVLJEVIĆ OGORČENA ZBOG ALEKSIĆA

Pročitaj →

Ženstvena i profinjena Petar Pan kragna

Pročitaj →

Sveti bosiljak kralj biljaka

Pročitaj →

Predivan enterijer pun boja

Pročitaj →

Nekoliko je razloga zašto bi trebali dati šansu kelju pupčaru

Pročitaj →

Muffini s tikvicama

Pročitaj →

Kolica za bebu, kako izabrati

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.