Kako se izboriti sa problemima u braku?

Kako biste opisali svoj brak?

Da li u njemu sve teče onako kako ste oduvek zamišljali, ili vam se čini da konstantno nailazite na probleme? Iako su sastavni deo života, problemi koji se javljaju u braku mogu ili da ga ojačaju ili da ga u potpunosti unište. Svako od nas doživljava sukobe sa osobom koju voli. Sukobi među ljudima stari su koliko i njihovo prisustvo na planeti. U žarkoj želji da sve bude idealno i da se oko svega slažemo, nastojimo često da promenimo mišljenje voljene osobe, smatrajući da bi tako stvari možda bolje funkcionisale što dovodi do još većih problema. Ono što je važno da upamtite je da cilj braka nije odsustvo sukoba, već njihovo rešavanje na zdrav način. Ako želite da znate kako da se izborite sa problemima u svom braku, obratite pažnju na redove koji slede:

NIKAD NE KORISTITE REČ KOJA POČINJE NA SLOVO „R“

Čak i pri najžučnijim svađama, ne treba nikad da uputite svom voljenom rečenicu koja sadrži reč na slovo „r“. Znate sigurno da je u pitanju reč – razvod. Jednom kada potegnete ovu reč, tokom svađe, ona će nekako uvek da bude i njemu i vama u podsvesti kada naiđete na problem. Nikad ne treba da kažete „Možda nikad nije trebalo da se venčamo, ako se ne slažemo. Možda je razvod rešenje“. Ne težite ka tome da postanete deo rastućeg trenda razvedenih parova. Umesto toga fokusirajte se na to da se prisetite zašto ste odabrali jedno drugo.

BUDITE JASNI I PRECIZNI TOKOM RAZGOVORA SA SVOJIM PARTNEROM

Najveći broj problema u jednom braku se javlja usled odsustva jasne komunikacije, odnosno ako ste vođeni mišljenjem da će vam on – pročitati misli. Nezadovoljstvo se javlja kada se to ne dogodi, jer tada obično mislite da vas on dovoljno ne poznaje i da ne želi da sarađuje sa vama. Kako bi izbegli da eksplodirate zbog sitnice, koja je zapravo samo kap koja preliva punu čašu, odvojite vreme za komunikaciju sa svojim partnerom. Ne dozvolite da vas dnevne obaveze istroše i da mrzovljni odete u krevet. Budite jasni i precizni u pogledu svojih očekivanja.

OPROSTITE I IZVINITE SE KADA STE KRIVI

Jedan od najvažnijih postupaka u jednom braku jeste opraštanje i izvinjavanje u slučaju lične krivice. Čak i ako je svađa bila vrlo burna i ako je dovela do toga da ne pričate sa partnerom nakon svega čitav dan, ako smatrate da stvari treba da se poprave skupite hrabrost i zamolite za oproštaj. Potpuno je nebitno ko je u pravu i ko je prvi započeo svađu. Ako i dalje mislite da ste vi u pravu, možete da se izvinete da samu svađu i potezanje teških reči.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.