Kako sakriti ili otkriti razgovor na Viberu?

Kako sakriti i otvoriti razgovore u Viberu, kako promijeniti PIN i druga jednostavna rješenja koja će vam olakšati rukovanje pametnim telefonom?

Sakriveni razgovori čuvaju se u posebnom odjeljku Vibera, a pristupa im se tajnim PIN-om. Nisu prikazani na vašem redovnom popisu razgovora. Za razliku od poruka koje nestaju, sadržaj vašeg skrivenog razgovora neće nestati.

Sakrijte razgovor
Skrivanje razgovora sa ekrana s informacijama o razgovoru: Otvorite ekran za razgovor. Otvorite razgovor koji želite sakriti. Otvorite ekran s informacijama o razgovoru:

Na iPhoneu dodirnite ime kontakta i odaberite Informacije o razgovoru ili pređite prstom ulijevo.

Na Androidu dodirnite „tipku“ više opcija i odaberite Informacije o razgovoru; ili pređite prstom ulijevo. Odaberite Sakrij ovaj razgovor. Kad se to zatraži od vas, postavite svoj četvorocifreni tajni PIN (korisnici iPhonea mogu koristiti Touch ID kao svoj PIN). Razgovor je sada skriven.

Sakrijte razgovor sa ekrana Viber Chats
Otvorite ekran za razgovor. Pronađite razgovor koji želite sakriti. Na iPhoneu povucite razgovor ulijevo i dodirnite Sakrij.

Na Androidu zadržite razgovor i dodirnite Sakrij. Kada se to zatraži od vas, postavite svoj četvorocifreni tajni PIN (korisnici iPhonea mogu koristiti vaš Touch ID kao svoj PIN). Razgovor je sada skriven.

Otvorite skriveni razgovor
Otvorite ekran za razgovor. U okvir za pretraživanje unesite svoj četvorocifreni PIN. Pogledajte popis skrivenih razgovora i odaberite onaj koji želite otvoriti.

Otvorite razgovor. Otvorite ekran s informacijama o razgovoru. Na iPhoneu dodirnite ime kontakta i odaberite Informacije o razgovoru ili pređite prstom ulijevo.

Na Androidu dodirnite gumb više opcija i odaberite Informacije o razgovoru ili pređite prstom ulijevo. Odaberite Otkrij ovaj razgovor. Unesite svoj tajni PIN ili skenirajte svoj Touch ID (iPhone). Razgovor će se ponovno pojaviti na vašem popisu razgovora.

Obaviještenja o skrivenom razgovoru
Kad primite novi skriveni razgovor, primićete prazno obavještenje: Imate novu poruku. Da biste je pročitali, otvorite ekran za razgovor.

U okvir za pretraživanje unesite svoj PIN. Dodirnite razgovor s novom značkom obaviještenja.

Promijenite svoj PIN
Idite na opciju Više. Dodirnite Podešavanja. Otvorite Privatnost. Dodirnite Sakriveni razgovori. Odaberite Promijeni PIN. Upišite svoj PIN. Promijenite ga kad se to zatraži.

Poništite svoj PIN
Idite na opciju Više. Dodirnite Podešavanja. Otvorite Privatnost. Dodirnite Skriveni razgovori. Odaberite Resetuj PIN. Potvrdite i PIN će se resetovati.

VAŽNO: Imajte na umu da će se, ako resetujete PIN, izbrisati svi vaši trenutni skriveni četovi. Jednom izbrisani četovi ne mogu se vratiti.

Touch ID (samo za korisnike iPhonea)
Korisnici iPhonea mogu uključiti i isključiti Touch ID opciji Više. Napominjemo da ćete morati postaviti PIN da biste mogli omogućiti ili onemogućiti Touch ID. Otvorite opciju Više. Dodirnite Podešavanja. Otvorite Privatnost. Dodirnite Skriveni razgovori. Omogućite ili onemogućite pristup pomoću Touch ID-a.

Skriveni razgovori na računaru ili tabletu
Skriveni razgovori nisu dostupni u Viberu na računaru ili tabletu. To znači da ne možete sakriti razgovor sa računara ili tableta.

Ako ste sakrili razgovor na svom pametnom telefonu, razgovor i njegova istorija neće biti dostupni na računaru ili tabletu. Ako otkrijete razgovor, on se neće ponovo pojaviti na vašem popisu razgovora na računaru.

Ako na računaru ili tabletu započnete razgovor s kontaktom s kojim imate skriveni razgovor, nećete vidjeti odgovore. Te odgovore možete vidjeti samo na telefonu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 10. MART 2021

Pročitaj →

Kako se osloboditi bolova i ukočenosti u vratu?

Pročitaj →

Kratki blejzeri sa printom kao stvoreni za rano proleće

Pročitaj →

Znakovi koji vam govore da vas vaš školarac voli

Pročitaj →

BASIC botanikals ekskluzivna linija prirodnih kozmetičkih proizvoda

Pročitaj →

Cvijet koji ne može uvenuti?

Pročitaj →

Šta sve liječi vranilova trava ili divlji origano

Pročitaj →

8 primjera kako ljubičastu boju uklopiti u životni prostor

Pročitaj →

5 načina na koje ćete svako povrće pretvoriti u ukusan i sladak obrok

Pročitaj →

Zapečene makarone sa sirom

Pročitaj →

Razlozi zašto beba nemirno spava

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 9. MART 2021

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.