Kako i u kojem položaju bebe smiju spavati

Mnogi neonatolozi-pedijatri usvajaju ove preporuke, a neki od njih savjetuju da beba kada spava na leđima uvijek bude pod nadzorom roditelja

Djeca do godinu trebala bi spavati na leđima na tvrđem madracu i u istoj sobi s roditeljima, jedna je od novih preporuka za sigurnost najmlađih koje je objavila Američka akademija pedijatara (AAP). Mnogi neonatolozi-pedijatri usvajaju ove preporuke, a neki od njih savjetuju da beba kada spava na leđima uvijek bude pod nadzorom roditelja.

Naime, na nacionalnoj konferenciji američkih pedijatara zaključeno je da bi bebe da bi se izbjegao takozvani sindrom iznenadne smrti djece, koji je sve češći posljednjih godina, trebalo uvijek da spavaju na leđima, dok se spavanje na strani ocjenjuje kao nesigurno.

Zdravo dijete može spavati na leđima s rukicama blago povijenim uz glavu i nogicama blago savijenim i razmaknutim. Prema mišljenju američkih pedijatara, bebe ne bi trebalo redovno spavati u sjedećem položaju, bilo u kolicima bili u specijalnim automobilskim sjedištima.

Bebe redovno mogu spavaati samo u krevetu, a sjedište i kolica služe samo za transport djece, nikako za spavanje. Preporuka pedijatara je i da u bebinom krevetiću ne bude mekih predmeta, igračaka, labave posteljine, uključujući dekice, jastuke i štitnika od udaraca.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.