Kako do mačkastih očiju

U doba nošenja zaštitnih maski oči su naglašenije nego ikad. Zato slobodno možemo reći – ono što je nekad bio crveni karmin, sad su ajlajnerom mačkasto našmikane oči.

Iscrtajte gornju rub
Prvo iscrtajte gornji rub oka ispod trepavica i između njih. Time dobijate vizuelno punije i deblje trepavice u korijenu. Tehnika poznata i kao nevidljivo ili „tightling“ iscrtavanje. Ovo je osnova za bogatiji i dugotrajniji izgled mačkastih očiju.

Malo sijenke da otvorite oko
Kad izvučete gornji rub, zašiljenom četkicom umočenom u blagu sijenku prirodnih tonova pređite po ivicama kapka da dobijete čistu osnovu i bolji kontrast. Za jači kontrast na gornjem i donjem unutrašnjem uglu oka nanesite sijenku u boji kože kako bi se stvorila iluzija većih očiju. Korišćenjem dvije sijenke, svjetlije na unutrašnjem i tamnije na spoljašnjem uglu oka, i njihovim postepenim prelaskom koji dobijate blendiranjem proširićete oči, a ujedno će one djelovati svježije.

Izaberite svoju boju
Najbolje su nijanse sa kojima se osjećate najsigurnije. Sa toplim bogatim braon tonovima ne možete da pogriješite, a unose toplinu. Braon tonovi poput tamnog kestena definišu oko, ali su suptilniji nego crni. Ipak, ako ste za provjerenu klasiku, crni ajlajner daje čist i oštar efekat.

Produžite liniju
Linija koja ide preko linije kapka izdužuje oko. Za optimalne rezultate počnite sa linijom na samom unutrašnjem uglu i idite malo preko kraja oka. Linija treba da bude ultratanka na unutrašnjem uglu oka i da se postepeno podebljava ka spolja. Zatim dodajete krilo. Oko treba da bude otvoreno, a lice opušteno dok gledate u ogledalo. Tačka koja se nalazi u produžetku krivine donje vodene linije dobro je mjesto da počnete da oblikujete krilo i da ga vučete naviše. Da ne biste izvukli previše pravu ili kosu liniju, najbolje je da pratite donju vodenu liniju. To je ujedno i najprivlačnije.

Dotjerajte liniju micelarnom vodom
Bez obzira na to kakav efekat želite, vjerovatno ćete morati malo da popravite liniju ajlajnera. E za to vam je potreban štapić za uši, ali sa zašiljenim vrhom. Štapić umočite u micelarnu vodu i polako popravljajte ajlajner. Nikako nemojte da koristite mlijeko za skidanje šminke jer će vam ostati masne mrlje i šminka će se razmazati. Isto možete da postignete i korektorom, a ako ga nanesete ispod oka, dodatno ćete naglasiti oko i ajlajner.

Završite maskarom
Posljednji korak je šta drugo nego maskara. Nakon što se ajlajner osuši, po potrebi uvijte trepavice, a zatim nanesite maskaru. Dodatno naglasite spoljne uglova oka pomoću dva sloja maskare.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. APRIL 2021

Pročitaj →

Pravila koja kroje proljećni stil

Pročitaj →

Guščja trava protiv dijareje

Pročitaj →

ENTERIJER KUĆE NA OBALI

Pročitaj →

JAJE U AVOKADU ZA POČETAK DANA

Pročitaj →

ZAPEČENI ODREZAK S KROMPIROM I RUŽMARINOM

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 19. APRIL 2021

Pročitaj →

ŽENE ROĐENE 1979. GODINE, NAJSREĆNIJE: Jednostavno je…

Pročitaj →

Kad bih mogla ponovno proživeti život

Pročitaj →

10 znakova koji upozoravaju da je vreme za posetu kardiologu

Pročitaj →

Šta učiniti pre nego što se dete razbesni

Pročitaj →

Zašto je crveni karmin postao simbol glamura i senzualnosti

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.