kako da učinite vaš dom luksuznijim

Vaš dom je mjesto na koje se povlačite na kraju svakog dana. To je vaš dvorac, vaša tvrđava, mjesto na kojem provodite najviše vremena i u kojem gradite svoju porodicu. Dakle, vaš dom je vaš “siguran prostor” te zato ima smisla da svoj dom želite učiniti što ljepšim i privlačnijim.

Prilikom uređenja interijera svi se, ponekad, znamo previše zaigrati ili, suprotno ome, upadnemo u manjak inspiracije.

U nastavku možete pronaći pet trikova kako da dom učinite luksuznijim i dostojnim “wow efekta”!

Odlučite se za luksuzne tkanine
Tkanine imaju najveći uticaj na prostor. U mnoštvu prodavnica kućnih potrepština, koje trenutno imaju veliki fokus na interijer, možete pronaći stvarno lijepe materijale. Od onih sa bogatim teksturama do posteljina i najmekših jastuka. Ispravna tkanina može učiniti da vašu soba izgleda raskošno – i ne morate da potrošite bogatstvo za ovu vrstu promjene!

Očistite nered
Potrudite se na vidjelu imati što manje stvari. Ako u vašem prostoru vlada haos zbog previše stvari, nikada nećete postići luksuzan izgled doma. Pokušajte sve stvari vratiti na njihovo mjesto nakon korištenja kako bi zadržali čist i privlačan izgled.

Manje je uvijek više
Kada je u pitanju uređenje doma, za luksuzan izgled, trebalo bi da preferirate minimalističkI pristup uređenja. Otvoren prostor s minimalnom količinom namještaja može se nadoknaditi bojama. Neutralni tonovi pružaju opuštajuću atmosferu, a težiti bi trebalo prema sivim, bijelim i ekru tonovima.

Simetrija je ključna
Središnja tačka vaše prostorije trebalo bi da bude najveći komad namještaja. Na primjer, široki četvorougaoni ležaj, u spavaćoj sobi, koji je sa svake strane okružen istim noćnim ormarićima na kojima se nalaze moderne hrom lampe, odmah privlači pažnju i daje wow efekat.

Igrajte se s teksturama
Dodavanje teksture vašoj sobi dodacima jednostavan je način za oživljavanje i stvaranje luksuznog interijera. Od tapeta, letvica i tepiha, preko jastuka i ogledala, svi oni dodaju različitu teksturu i izgled vašoj prostoriji. Poigrajte sam se s teksturama i eksperimentišite s bojama koje inače ne biste koristili.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.