Kako da se PRAVILNO hranite prema KRVNOJ grupi

Sigurno ste već čuli da krvna grupa utiče na to kakav bi način ishrane i stil života trebalo da vodite. Poznato je i da se već uveliko popularni test intolerancije na hranu radi na osnovu krvne slike – doduše ne samo krvne grupe, već i brojnih drugih faktora.

Jedan od pokretača ideje o ishrani prema krvnoj grupi je Dr. Peter D’Adamo koji je ujedno i kreator dijete prema krvnoj grupi i pisac knjige koja je prodata u više od 7 miliona kopija!

Iako brojni stručnjaci negiraju povezanosti krvne grupe, režima ishrane i telesnog stanja, pomenuta broja prodatih primeraka knjige koja to propagira govori za sebe!

Pogledajte kako bi prema učenju Dr. Petera trebalo da se hranite prema svojoj krvnoj grupi!

Teorija dijete prema krvnoj grupi tvrdi da svaka osoba različito reaguje na različitu hranu i režim ishrane, što je usko povezano sa krvnom grupom koju poseduje. Tvorac dijete tvri da lecitini (karbohidratni vezujući proteini) mogu da reaguju različito u odnosu na krvnu grupu. Kako on navodi unos ovih proteina za osobe sa nekim krvnim grupama može biti jako opasan.

Ključno je zapravo otkriti koja vrsta hrane i u kojoj količini najbolje odgovara u zavisnosti od toga da li ste A, B, AB ili O grupa!

Krvna grupa A – Pre 20 hiljada godina kada je počela da se razvija agrikultura i čovel spoznao i druge oblike hrane osim mesa, ! krvna grupa je doživela ogmorni preobražaj. Konačno se pojavila hrana koja osobama sa A krvnom grupom itekako prija. Ako imate ovu krvnu grupu zapravo vam najviše prija vegetarijanska ishrana.

Preporučene namirnice: Žitarice od punog zrna, povrće, bobičasto voće, avokado, nektarine, smokve i jabuke. Dozvoljeni proteini su soja i orašasti plodovi (bademi, lešnici, orasi…)

Namirnice koje treba da svedete na minimum: Svaka vrsta mesa, pasulj i mlečni proizvodna. Ovo ne znači da treba u potpunosti da izbacite pomenute namirnice, ali one ne bi trebalo da čine osnovu vaše ishrane.

Krvna grupa B – Osobe sa ovom krvnom grupom su poznate kao ,,nomadi” jer imaju osobinu da se jako lako prilagode ishrani baziranoj na mlečnim proizvodima, ageneralno imaju najsvestraniji digestivni sistem od svih krvnih grupa. Prvi put se B krvna grupa pojavila pre 10 hiljada godina.

Preporučene namirnice: Zeleno povrće, voće, žitarice, ćuretina, crveno meso, riba.

Namirnice koje treba da svedete na minimum: Semenje, kikiriki, piletina, sočivo i kukuruz. Potrudite se i da izbegavate heljdu.

Krvna grupa AB – Ova krvna grupa zapravo oscilira između prethodne dve i čini njihovu mešavinu. Ovo je i najmlađa krvna grupa koja se pojavila tek pre 1000 godina.

Preporučene namirnice: tofu, ćuretina, morski plodovi i riba. Uz to i povrće, mahunarke, lubenica, smokve, jabuke i banane, ali i mahunarke su dobar izbor.

Namirnice koje treba da svedete na minimum: Kukuruz, crveno meso (jer izaziva gorušicu), heljda. Budite pažljivi i sa konzumiranjem velikih količina alkohola i kofeina.

Krvna grupa 0 – Ovo je najstarija krvna grupa nastala pre 30.000. Zahteva ishranu bogatu proteinima više nego ijedna druga krvna grupa. Osobe sa nultom krvnom grupom su imale nadimak ,,lovci”.

Preporučene namirnice: Morski plodovi, crveno meso, živina (piletina/ćuretina), kao i sve ostale namirnice bogate proteinima. Kada je povrće u pitanju preporučuje se: spanać, kelj, brokoli i morske alge.

Namirnice koje treba da svedete na minimum: Mahunarke, mlečni proizvodi i jaja, kao i žitarice.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.