kako da savršeno obrijete noge

Brijanje nogu je daleko veća filozofija nego što verovatno mislite…

Možda ste ovladali sopstvenom tehnikom tokom godina, ali ipak, savjetujemo vam da pročitate naše savjete, koji će vam predstaviti vodič za savršeno brijanje nogu, otkrivajući vam detalje koji će ovo iskustvo učiniti daleko lakšim.

Ukoliko želite da sa lakoćom obrijete dijelove koji nisu lako dostupni ili izbjegnete crvene tačkice koje ukazuju na upalu kože, pročitajte savete stručnjaka koje smo za vas prikupili:

Koristite pravi brijač
Iako je ideja kupovine pakovanja onih ultra jeftinih brijača zaista primamljiva, morate znati da ćete dobiti upravo to što ste i platili. U neke stvari vezane za našu beauty rutinu se mora uložiti nešto veća količina novca, a brijač je definitivno jedna od njih. Kada kupujete brijač, vodite računa o broju sječiva koje ima, da li ima hidratantnu traku, stacionarnu ili rotirajuću glavu.

Radite to na pravom mjestu
Naravno, svima nam se barem jednom u životu desilo da smo u žurbi i da nemamo vremena za temeljno brijanje sa čitavim ritualom koji ga prati, pa smo izvukle brijač i počele da brijemo noge na suvo. Ali, suvo brijanje je jedan od glavnih uzroka osipa i iritacije i nikako se ne preporučuje. Kada želite da obrijete noge, trebalo bi da budete pod tušem ili u kadi, jer želite da vaša koža bude hidrirana, a dlačice sasvim mokre.

Kupite kremu za brijanje
Iako ste u prošlosti vjerovatno koristile gel za tuširanje ili regenerator za kosu u ove svrhe, savjetujemo vam da promijenite tu naviku. Gelovi i kreme za brijanje su specijalno formulisani da rade u konjukciji sa brijačima i vašom kožom, jer su ultra hidrirajući i lubrikantni. Drugi proizvodi vam mogu brže otupeti brijač.

Piling i eksfolijacija
Eksfolijacija je korak koji najveći broj ljudi preskače pre brijanja nogu, jer ne vidi povezanost ove dvije aktivnosti. Ipak, ovo je jedan od najvažnijih koraka, koji će vam pomoći da poboljšate teksturu i tonus svoje kože, ukloniti mrtve ćelije i sprečiti nastanak uraslih dlačica.

Mijenjajte sječivo redovno

Koliko često mijenjate sječivo svog brijača? Onda kada se sjetite ili onda kada počne da vas siječe? Tup brijač čini daleko više štete nego što možete zamisliti – vaša koža će biti daleko više iritirana, posjeći ćete se lakše i nećete dobiti gladak rezultat kom ste se nadali.

Zatežite kožu
Kada brijete kolena ili članke, obavezno ispravite svoje noge kako biste zategli kožu. Tako će brijač biti u savršenom kontaktu sa kožom pružajući vam glatke rezultate. Na tržištu postoje brijači sa fleksibilnim glavama koji će vam to malo olakšati.

Završite proces hidriranjem
Nakon brijanja, trebalo bi da nanesete umirujuću i hidratantnu kremu na svoju kožu. Birajte kreme koje su bogate prirodnim uljima, piše unsplash.com, a prenosi harpersbazaar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 22. APRIL 2021

Pročitaj →

Kajem se jer nisam srećna“

Pročitaj →

Nisam srećna, nisam srećna, ja sam žena sa rakom.

Pročitaj →

Hipoglikemija, realan strah svakog dijabetičara

Pročitaj →

Obojite ovo proleće plavetnilom safira

Pročitaj →

5 RAZLOGA ZAŠTO DANAŠNJA DECA NE POŠTUJU RODITELJE

Pročitaj →

Savršena maskara ne tera suze na oči

Pročitaj →

ZARA ima savršenu suknju za proljeće, sviđa li se i vama?

Pročitaj →

Majka dečaka dijabetičara o događaju koji je potresao Srbiju: Da li je moguće da život deteta košta 17 dinara?

Pročitaj →

Biljke koje čuvaju zdravlje žena

Pročitaj →

MODERNA ARDMORE KUĆA U ČIKAGU SA VRLO NEOBIČNIM TLOCRTOM

Pročitaj →

KALORIČNI DORUČAK S KOJIM SE MRŠAVI

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.