Kako da beba prestane plakati

Bebe mogu plakati dva do tri sata u razdoblju od 24 sata i to može otežati svakodnevni život roditelja. Uz pomoć ovih strategija bolje ćete se i osjećati i vi i beba.

Za novopočene roditelje otkrivanje razloga plakanja djeteta može biti izazovno, frustrirajuće pa čak i zastrašujuće iskustvo. Ako ne uspiju odmah otkriti razlog djetetova plača, odmah se zabrinu da s njime nešto nije u redu. Mališani mogu učiniti da se njihovi roditelji osjećaju nemoćno, ali i uznemireno naročito kod žena koje su prije majčinstva imale sve pod kontrolom.

Pojačajte glazbu
Nemojte se ograničiti na uspavanke. Isprobajte sve različite žanrove i pjesme, uključujući one koje vi volite. Zašto je glazba učinkovit način u preveniraju plakanja? Poput pokreta, i glazba ima sposobnost smirivanja živčanog sustava. Također, nemojte podcjenjivati niti svoje pjevačke sposobnosti. Dojenčad posebno može umiriti zvuk majke kako pjeva, jer joj je glas poznat, a ritam smiruje.

Snimite ih kako plaču
Možda se čini nevjerojatno, ali ovo zaista pomaže! Bebe se ponekad toliko uznemire i teško smire nakon toga, ali ih nenadano ometanje u vidu puštanja njihovog vlastitog glasa može zainteresirati. Bebe jako zanima svijet koji ih okružuje i to je razlog zato će ih to potaknuti na prestanak plakanja.

Ugasite svjetla
Ponekad se stavljanje djece u potpuno mračnu sobu može pokazati kao najučinkovitiji način za njihovo smirenje. Na bebe mogu nepogodno utjecati buka i svjetla kojima su okružena, a naučeni su na mirno i tiho okruženje. Blokiranje svih tih stimulacija može ih smiriti.

Bijeli šum
Još jedan trik koji se pokazao učinkovitim kod roditelja u smirivanju djece je uključivanje bijelog šuma. Isprobajte ventilator ili usisavač, upotrijebite uređaj za bijelu buku ili preuzmite aplikaciju koja sadrži taj zvuk. Teorija kaže da zvukovi oponašaju ono što je dojenče čulo u maternici. Bijeli šum prikriva i druge zvukove, poput odlaganja posuđa ili rad perilice za rublje. Samo pripazite da bijeli šum koji puštate ne bude preglasan, jer to može utjecati na bebin sluh.

Promijenite okruženje
Ako je vaša beba u posljednje vrijeme konstantno nervozna i uplakana, možda je pravo vrijeme da promijenite okruženje. Odlazak kod bake i djeda može im pomoći da uspješno prebrode plakanje. Novo mjesto na kojem se nalaze može im pomoći poboljšati raspoloženje.

Riješite se stresa
Okruženi smo stresom svakog dana i on je na neki način postao dijelom naših života. Razinu stresa ipak je moguće smanjiti i to redovnom fizičkom aktivnosti. Njome se oslobađa endorfin, hormon koji pozitivno utječe na raspoloženje. Dok vježbate, usredotočite se na vlasito tijelo i vratite osjećaj da je i dalje sve pod kontrolom. Kad steknete taj osjećaj, imat ćete više strpljenja za dijete i ono će se osjećati dobro ako ste i vi dobro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ZBOG ČEGA JE PLETENA HALJINA MUST HAVE OVE SEZONE?

Pročitaj →

9 REČENICA KOJE DECI RUŠE SAMOPOUZDANJE

Pročitaj →

Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Pročitaj →

Šik i veoma udoban široki džins u obliku bačve

Pročitaj →

UHAPŠENA MARIJA BULAT

Pročitaj →

MIRA FURLAN PREMINULA

Pročitaj →

Glumica zbog nepravde pobjegla u Ameriku!

Pročitaj →

Ginko poboljsava pamcenje

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.