Kako bebe naučiti jesti?

Poznato je da bebe do 6mjeseci starosti žive na majčinom mlijeku, a nakon toga prema podacima zdravstvenih institucija dijete može polako krenuti na krutu hranu.

Vrlo vjerojatno velik dio roditelja gleda na taj trenutak kao nešto teško, pa skoro i nemoguće, odnosno kako “natjerati dijete” da jede i to još u miru te kako prepoznati trenutak kad ste sigurni da vaša beba može u hranilicu.

To ćete najlakše prepoznati po tome što glavu drži uspravno, kad ju postavite u položaj sjedenja, vaša beba se može fino osloniti i naravno po tome kad krene grabiti stvari po stanu i stavljati ih u usta.

Znate da je došao trenurak da vaše dijete sjedne u hranilicu i da krenete s misijom – nahraniti dijete važnim namirnicama punim vitamina i ostalih tvari bitnih za pravilan razvoj vašeg djeteta.

Budući da se dijete do sada hranilo samo mlijekom preko bočice, hranjenje sa žličicom predstavljat će pravi mali izazov. Naš savjet je da krenet s nečim lakšim kao što su raznorazne kašice. Isto tako je bitno da samo hranjenje djetetu učinite zabavnim u tolikoj mjeri da mu se ne zamjeri i da vam svaki put ne radi probleme kad je vrijeme za obrok. Znači bitno ga je animirati.

Važno je da dijete zavoli hranu stoga izbjegavajte hranjenje na silu kao i uzrujavanje oko toga što hoće jesti, a što neće.

Nakon što ste prešli na krutu hranu i to već činite neko vrijeme, polako možete proširivati izbor hrane.

U svemu tome je bitno naučiti dijete, odnosno uklopiti ga u obiteljske obroke, tj. da stekne naviku jedenja tri puta dnevno. U takvoj situaciji je bitno polako krenuti sa hranjenjem tri puta sa određenim razmacima s tim da u međuobrocima dobiva voće ili neke druge zdrave grickalice. Izbjegavajte nezdravu hranu, odnosno da jede prije ručka.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.