Internet statistike Ženske

Korisnice Interneta, prema nedavnim istraživanjima, svoju pretragu i klasifikaciju podataka organizuju efikasnije od muških „kolega“. Prema rezultatima koje je objavila kompanija Jupiter MMXI, žene provedu manje vremena na Internetu u efikasnoj potrazi za podacima, pored čega su i u stanju da bolje definišu parametre svoje pretrage.

Prosečna korisnica provede mesečno sedam sati online, za razliku od muškaraca, koji u proseku na mreži „obitavaju“ oko deset sati mesečno. Iako je u početku broj žena na Netu bio značajno manji, danas je situacija prilično drugačija: samo u poslednjoj godini, broj žena koje redovno koriste Internet povećao se za 29%. Ova tendencija govori o sve većem interesovanju žena za Globalnu mrežu, o čemu svedoče i brojne diskusione grupe, forumi i sajtovi posvećeni raznoraznim ženskim pitanjima. Generalno „pravilo“ glasi da su korisnice Interneta uglavnom mlađe žene, mada postoji i izuzetak: u Nemačkoj su žene surferi veoma prisutne i u populaciji preko 50 godina.

Druga istraživanja pokazuju da se i svrhe u koje žene i muškarci koriste Internet unekoliko razlikuju. Naime, muškarci će (u proseku) više čitati dok su online, ili tražiti softver, dok će žene svoje vreme iskoristiti praktičnije: za kupovinu, organizovanje putovanja, ili ažuriranje bankovnih računa i kreditnih kartica.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.