Internet kao idealno mesto za žene

Zona Interneta često se tretira kao mesto za muškarce, gde za žene ima manje sadržaja i prostora. Da stvari ne stoje sasvim tako, dokazuje primer Elize Šerman (Aliza Sherman), žene koja je još u ranim danima svetske mreže osnovala prvu žensku kompaniju – Cybergrrl, Inc. To je za Elizu bio samo početak: ona je uspešan ekspert za Internet tržište, kreatorka web sajtova, novinarka i spisateljica.

Njena tri „čeda“ su sajtovi www.Cybergrrl.com, www.Webgrrls.com i www.Femina.com, posvećeni ženama, sa različitim sadržajima, počev od zabavnih do onih vezanih za posao i trgovinu putem Interneta. Eliza objašnjava da se inicijalno odlučila za ovakve projekte, jer smatra da je Internet pravo mesto za formiranje ženskog biznisa na najvišem nivou. To potvrđuju i njene knjige: prva koju je objavila – Cybergrrl: A Woman“s Guide to the World Wide Web – doživela je velike tiraže i postala izuzetno popularna među ženama koje zanima Internet.

Eliza tvrdi da su najbolja poslovna pomagala za ženu upravo modem, miš i kompjuterski monitor. Ona je za to živi primer: pored rada na četvrtoj knjizi, uspeva da piše za brojne sajtove i časopise (ENTERPRENEUR, HomeBusiness Journal), gostuje na velikim TV i radio stanicama.

Posao online prirode ima svojih prednosti i mana – Eliza tvrdi da, pored pogodnosti rada u kući, fleksibilno radno vreme prerasta u celodnevno. To, međutim, nije razlog za nezadovoljstvo: njen (pionirski) poduhvat nailazi na divljenje žena širom sveta koje redovno prate Elizinu RVGrrl kolumnu na Cybergrrl sajtu. Svoje brojne aktivnosti Eliza Šerman smešta u kontekst misije čiji je cilj ujedinjenje žena putem specifičnih prednosti Interneta, ujedinjenje ostvareno na profesionalnom i ličnom planu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.