Dolazak virtuelnih žena

Digitalna era unosi mnoge promene u pojam realnosti i svakodnevice, najčešće na postepen i neupadljiv način. Sa pojavom likova popularnih igrica poput čuvene Lare Kroft, većina konzumenata nije očekivala da će se uskoro pojaviti čitav niz kreiranih likova koji nužno ne moraju biti vezani za određenu igru ili animirani film. Jednom rečju – rođen je pojam virtuelne osobe.

Ovaj fenomen anticipirao je pisac sf-a Vilijem Gibson, u svom romanu Idoru, gde se osoba od „krvi i mesa“ zaljubljuje u virtuelnu pevačicu Rei Toei, sa kojom namerava da stupi u brak. Iako je ova vizija ipak preuranjena, doba virtuelnih ličnosti zasigurno je na pragu. Primera ima dosta u popularnoj kulturi: virtuelni bend Gorillaz, manekenka agencije Elite Models po imenu Webbie Tookay, ili japanska pevačica Date Kyoko. Slučaj pomenute pevačice posebno je interesantan: ona spada u „pionire“, pošto je još 1996. objavila hit-singl Love Connection, „snimila“ spot i popela se visoko na japanskim top-listama.

Jedna od skoro „rođenih“ virtuelnih žena jeste Francuskinja Eve Solal. Ova simpatična mlada dama (ima 22 godine) odudara od stereotipa cyber lepotice: povremeno ima problema sa viškom kilograma, trudi se da nađe posao kao pevačica ili glumica – rečju, nije savršena.

Eve je veoma realan lik: jedan od njenih tvoraca kao dokaz uspešnosti navodi reakciju svoje bake od 101 godine koja je bila ubeđena da postoji „prava“ Eve. Popularnost ove virtuelne dame postaje svakim danom sve veća, o čemu svedoči činjenica da ima i svog ličnog (pravog) menadžera – Jacques-Olivier Bronera.

Likovi poput Eve svakako su značajni, jer odstupaju od mainstream verzije savršenih, po muškom ukusu skrojenih lepotica – možda će baš ona biti svrstana među aktuelne uzore savremenih devojčica, zasićenih izanđalim likom Barbike.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

NIŠTA IH NE MOŽE SPREČITI: Ljudima rođenim u ovim horoskopskim znakovima SUĐENO JE da budu USPEŠNI

Pročitaj →

RETKO KO GA “ULOVI”: Muškarca u ovom horoskopskom znaku je NAJTEŽE SMUVATI

Pročitaj →

Ovaj horoskopski znak ima osobine koje MNOGIMA IDU NA ŽIVCE

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 7. DECEMBAR 2020

Pročitaj →

Za žene koje se godinama nisu odmorile

Pročitaj →

5 tipova žena koje odbijaju muškarce

Pročitaj →

Kako preživeti izolaciju?

Pročitaj →

Vladimir Tomović napušta Zadrugu

Pročitaj →

Doza glamura Baršun kombinacija

Pročitaj →

GLUMAC PETAR BENČINA HITNO HOSPITALIZOVAN

Pročitaj →

Nadežda zabirnula pratioce

Pročitaj →

NEMA NIČEG BOLJEG ZA RAZVOJ VIDA KOD DJECE OD BORAVKA VANI

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.