IMA LI VAŠA VEZA BUDUĆNOST?

Komunikacija je ključni sastojak svake zdrave veze, ali uprkos tome veliki broj partnera uporno izbjegava da raspravlja o određenim temama zbog straha da će otkriti da s partnerom baš i nisu kompatibilni

Koliko god je izbjegavanje razgovora o određenim temama lakše, upravo je to ono što može ugroziti vezu, a najbolja stvar koju možete učiniti za svoju vezu jeste biti iskreni. Razgovaranje o važnim stvarima i rješavanje duboko zakopanih problema osnažiće vašu vezu ili pak pokazati da ipak niste jedno za drugo.

Škakljiva tema o preseljenju jedna je od često preskakanih u razgovoru. Ali, razmislite na trenutak šta bi se dogodilo da dobijete ponudu za posao iz snova u drugom gradu ili državi, da li bi vaš Gospodin Pravi bio dovoljno hrabar i preselio se s vama? Razgovor o ovakvim temama daće vam uvid u to jeste li zaista stvoreni jedno za drugo te koliko ste spremni žrtvovati kako bi vaša veza uspjela.

Seks je jedna o najčešćih tema zbog koje parovi provode vrijeme u burnim svađama. U krajnjim slučajevima određeni broj parova se zbog nemogućnosti dogovora po pitanju seksa čak i odluči razvesti. Zato je važno na samom početku veze razgovarati o toj temi i provjeriti koliko odgovarate jedno drugom na tom području.

Ambicioznost, predanost i finansijska stabilnost predstavljaju vrlo poželjne atribute. Međutim, izgovaranjem sudbonosnog ‘da’ ne znači da ste se udali i za njegov posao i karijeru. Zato na vrijeme provjerite koliko ste oboje ambiciozni, čemu težite u životu i da li je vaš partner sposoban da uspješno balansira između privatnih i poslovnih obaveza.

Suprotnosti se privlače, ali ponekad, kada se dogodi ljubav između introvertne i ekstrovertne osobe, nastaju problemi. Dok introvertne osobe više vole samoću i toplinu doma, ekstrovertne osobe su sklonije druženju, izlascima i odlično se snalaze u društvu većeg broja ljudi. Održavanje veze između takve dvije sasvim različite osobe zahtijevaće puno truda i vremena i poštivanja želja partnera.

Parovi koji rade na dugoročno stabilnoj vezi na samom početku veze pokušavaju da ustanove žele li uopšte djecu. Sljedeći korak nakon toga je dogovor koliko djece pojedini partner priželjkuje i kada. Kako vaš partner vidi ulogu oca i da li je spreman da žrtvuje karijeru za porodicu neka su od važnih pitanja neophodnih za opstanak veze i čvrst odnos.

Premda je današnje, modernije vrijeme puno liberalnije u stavovima prema vjeri, vjera uprkos svemu ima značajnu ulogu u budućnosti veze. Ljubav ne poznaje granice, pa čak i u slučaju kada se radi o vjeri, međutim, bez obzira na to način odrastanja i odgoja utiče na osobnost i identitet svake osobe gradeći njegove stavove i kvalitete.

Na samom početku veze finansijsko stanje partnera nije presudno, ali nakon što veza krene u ozbiljnije vode, činjenica da je vaš partner u dugu ili je odličan kada je u pitanju štednja biće vrlo važna. S obzirom na činjenicu da je novac jedan od najčešćih razloga zbog kojega s partneri svađaju, nakon određenog vremena potrebno je započeti razgovor i o ovoj temi. Iznošenje vlastitih stavova po pitanju štednje i potrošnje može vas poštedjeti mnogobrojnih svađa, pa se zato na vrijeme dogovorite hoćete li imati zajednički račun ili odvojene račune, na šta ćete trošiti novac te volite li više trošenje novca na izlaske ili na putovanja, odnosno na stvari.

Za dugoročan i sretan život preduslov je zdravlje i parovi koji uspješno održavaju stabilnu vezu na vrijeme razgovaraju o mogućim nasljednim bolestima i o njihovom uticaju na zajedničku budućnost. Naime, predispozicija za oboljenje od raznih nasljednih bolesti, osim na vas, može uticati i na život vašeg partnera, zato na vrijeme provjerite koliko ste se spremni žrtvovati jedno za drugo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 28. JANUAR 2021

Pročitaj →

KRIVA JE KOSOVKA DEVOJČICA

Pročitaj →

ŽENA je kriva što je ćutala”

Pročitaj →

Najveće laži i dileme o kineskoj vakcini

Pročitaj →

Ovih 5 modnih trendova biće NEIZOSTAVNI u vašem ormaru i 2021.

Pročitaj →

Ovo su tri koraka kroz koje ćete naučiti decu da vam pokažu šta osećaju

Pročitaj →

Šminka u službi izbijeljivanja zuba

Pročitaj →

Ovo su najpopularniji trendovi ove zime

Pročitaj →

Lincura leci zeludac

Pročitaj →

Puklo rijaliti prijateljstvo Matore i Rialde

Pročitaj →

Nikolina Kovač se oporavlja od korone

Pročitaj →

Đuro i Bajaga poručuju “Nisi sama”

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.