I one umeju da se tuku

Već duže vremena u filmu su popularne žene koje se tuku. Od najnovijih primera, setite se ženskog Terminatora – Terminatriks – a tu je i Uma Turman u „Ubij Bila“; ili Andželina Džoli kao Lara Kroft, ili Kameron Dijaz, Dru Barimor i Lusi Liu kao „Čarlijevi anđeli“, ili Mila Jovović u „Petom elementu“, „Pritajenom zlu“, pa i kao Jovanka Orleanka… Primera je mnogo – o čemu se radi?

Izgleda o tome što su žene rešile da uzvrate udarac. Ako mogu muškarci, što ne bi mogle i one? (Mada, to ume da bude i nezgodno – Arnold Švarceneger je jednom prilikom „kukao“ da, kada se on tuče u filmu, dozira udarce i trudi se da ne povredi nikoga, dok žene zaista udaraju – na sličan problem žale se i momci koji treniraju neki borilački sport u grupi u kojoj ima i devojaka – nema šanse da oni svom snagom udare devojku, dok one uopšte ne oklevaju.). U svakom slučaju, žene su, izgleda, rešile da su u stanju da se tuku podjednako dobro kao i muškarci i – ne ide im tako loše. Sve je više žena koje treniraju borilačke veštine. Na zapadu, trenutno je boks veoma popularan među ženama – od poznatih, treniraju ga Dženifer Lopez i Mišel Fajfer.

Ženama i devojkama sviđa se ideja da je žena sposobna da premlati muškarca. Glumice koje u filmovima igraju žene koje se „tabaju“ dobijaju oduševljena pisma obožavateljki širom sveta, uglavnom sa istom porukom: „Hvala što ste mi usadili malo hrabrosti i samopouzdanja.“ Čak se i male devojčice oduševljavaju sa Moli, Doli i Loli (crtać „Superslatkiši“), minijaturnim heroinama koje su jače od Supermena.

Izgleda da se ženama smučilo da budu uplašene od svakog nasilnika na koga bi mogle da nalete, kao i da zavise od muške zaštite (koju neće baš uvek dobiti), i da su rešile da se brane same. To je za svaku pohvalu, jer je loša ideja da sebe dovedemo u situaciju da stalno zavisimo od drugih. Nadajmo se samo da nećemo dobiti novu vrstu nasilnika – to tek ne bi valjalo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.