Hit u uređenju enterijera

Baš kao što je to slučaj kod modne industrije, svijet enterijera takođe je podložan trendovima koji se nerijetko u isto vrijeme pokažu i vrlo funkcionalnim.

Naime, iako svi s vremena na vrijeme volimo maštati o kataloškim dekoracijama, ponekad treba stvari sagledati i s estetske i s praktične strane, ali posljednji trend na savršen način objedinjuje obje komponente.

Naime, riječ je o efektu školske table u enterijeru, odnosno o boji po kojoj se može pisati kredom, a koja je najčešće crna, ali možete se odlučiti i za neku drugu. Crna boja najčešće nije prvi odabir prilikom krečenje zidova, jer je uvriježeno mišljenje da smanjuje prostor. Iako je to donekle tačno, ako je implementirate na pravi način može biti efektna i zanimljiva.

Što se tiče boja po kojima se može pisati kredom, najbolje će izgledati u kuhinjskom prostoru, gdje će služiti svrsi jer ćete sve recepte ili usputne obaveze moći efektno napisati na zid, ali se i poigrati raznim varijantama crteža te na taj način ispoljiti svoju kreativnost.

Osim kuhinje, ova varijanta dekoracija jako dobro pristaje i u hodniku ili spavaćoj sobi, a zasigurno će ponajviše razveseliti one najmlađe, kojima će šaranje po zidu biti omiljena razonode.

Isto tako, budući da se kreda s lakoćom briše, gotovo svaki dan možete kreirati neku drugu sliku koja će uljepšavati vaš prostor te mu podariti dinamiku i raznovrsnost. Naravno, osim bijele krede, tu su i one u boji koje će tmurnu crnu podignuti u tren oka i vašem interijeru pružiti nadasve poseban i drugačiji izgled.

NANOŠENJE BOJE

Nanošenje boje po kojoj se može pisati ne razlikuje se mnogo od nanošenja ostalih boja na zid. Prije krečenja u crno, na zid bi trebalo nanijeti sredstvo za impregnaciju. Najbolje je voditi se uputstvima na pakovanju boje te obvezno poštovati vrijeme sušenja između slojeva i prije prvog korištenja krede.

ČIŠĆENJE ZIDA

Čišćenje je jedan od glavnih razloga „protiv“ stavljanja boje za ekefat školske table na zid. Da biste imali besprijekorno čist zid na kojem ne ostaju tragovi od krede važno je da se kod pisanja kreda ne utiskuje prejako jer se onda mnogo teže čisti i ostaju tragovi. Zid se može čistiti vlažnom krpom, a kad se skine kreda, zid možete očistiti i sredstvom za čišćenje stakla kako biste u potpunosti uklonili bijele tragove.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.