Haris Džinović

Haris Džinović je popularni pevač iz Bosne te tekstopisac i muzičar. Dosada je objavio mnogo albuma i otpevao pesme koje su brzo postale hit u celoj bivšoj Jugoslaviji. U svojoj je karijeri uradio mnogo toga pa je tako osvojio mnogo nagrada.

Haris Džinović je rođen 26. septembra 1951. godine u Sarajevu, a muzičku karijeru je počeo u Sarajevu 1975. godine gde je komponovao i pevao za druge izvođače. A kako je bio očaran Romima i njihovom muzikom, 1981. godine osnovao je bend „Sar e Roma“.

Sa romskim bendom Haris je objavio 3 albuma i to u periodu od 1982. do 1986. kada su imali brojne nastupe širom sveta. Karijeru u bendu je trajala sve do 1989. godine, a tada je rešio da pokuša kao solo pevač.

Te je godine počeo sa narodnom muzikom, a već je sa prvim svojim album pokazao kako će skoro sve njegove pesme da postanu hitovi. Publici se odmah svideo i tako je mogla da počne njegova samostalna karijera.

Pevajući po svetu naučio je da govori mnogo stranih jezika, a za vreme rata neko je vreme živeo u Austriji. Posle toga je otišao u Francusku, a kasnije i u Španiju. Dok je bio u inostranstvu pevao je i tako pokušao da prikupi pomoć za ljude u Bosni.

Iza sebe ima mnogo hitova kao što su: „Dajte vina, hoću lom“, „Laže mjesec“, „I tebe sam sit kafano“, „Ja ne pijem“, „Nevolja moja“…

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.