Grane drveta kao dekoracija

U posljednje vrijeme vrijednost klasične umjetnosti ustupila je mjesto nestandardnoj umjetnosti, a tako i dekoracijama. Prirodni materijali su postali apsolutni hit, a poseban odjek su napravili u svijetu enterijera.

Nije iznenađujuće da nema ništa ljepše i posebnije od teksture drveta, grana, suvog cvijeća. Grane drveća u unutrašnjosti treba da budu primjerene i gotovo nevidljive – kao da su tu oduvijek. S takvom dekoracijom potrebno je postići osjećaj ugodnosti.

Jer upravo u minimalističkim prostorima, često nadahnutim prozračnim skandinavskim interijerima, ponekad nedostaje detalj koji ste sami izradili, umjesto da je kupljen.

Detalj, koji unosi veselje i dašak prirode i koji ukrašava prostor na jedinstven i suptilan način, možete pronaći već u svojoj idućoj šetnji šumom. Pri odabiru najljepšeg mogu vam pomoći i vaši klinci dok uživate na svježem vazduhu, a potom zajedno možete odlučiti kako ćete ga upotrijebiti. Na raspolaganju vam stoji toliko mogućnosti – od jednostavnog smještanja grane u ukrasnu vazu, njenog vješanja na strop i pretvaranja u držač za rasvjetu pa do pretvaranja u efektne police ili šipku za vješanje predmeta u kuhinji, mogućnosti su zaista raznovrsne.

Grane drveta nude ne samo trajnije dekorisanje vašeg prostora, već su potpuno moderne, odišu snagom i karakterom. Drvene grane plijene svojim delikatnim teksturama i organskom nepredvidivošću.

Sa minimalnim naporom možete uskladiti i poboljšati svaki dekor, stil ili temu u vašem domu.

Ne pretjerujte pokušavajući da stvorite savršenu kompoziciju. Ljepota ukrašavanje grana leži u njihovom divljem i neobuzdanom karakteru.

Naravno, malo orezivanje uvijek pomaže, ali dozvolite prirodnim potezima i teksturi da dođu do izražaja.

Korisni savjeti za stilizovanje
– Kad grane isječete, dobro ih otresite da ne biste u kuću unijeli neke insekte,

– Koristite oštre baštenske makaze ili kliješta,

– Provjerite da niste izabrali otrovnu granu, posebno ako u kući imate djecu ili kućne ljubimce,

– Kada su grane svježe dodajte vodu u vazu, a zatim ih pustite da se osuše,

– Čekićem razbijte dno grane, mjesto gdje je odsječena, jer tako ćete joj omogućiti da upije više vode i produžiti joj život.

– Ukoliko je grana, ili više njih, preteška za odabranu vazu, stavite nešto teško na dno ćupa ili vaze, na primjer kamen.

Poput umjetničke instalacije
Suva grana drveta može poslužiti kao prečka za odičnu instalaciju. Pričvrstite je na zid i na nju objesite različite vrste biljaka. Ova dekoracija može biti umjesto slika i postera na zidu, ali stavite je svakako na vidljivo mjesto, kako bi bolje došla do izražaja – na prazan zid, iznad sjedeće garniture, na trpezarijski zid, iznad stola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.