Film o Tomi nema veze s mozgom, odakle im ideja da sve toliko napumpaju?

Pjevačica Zorica Marković kaže da je Dragan Bjelogrlić, koji je režirao popularni film „Toma“, trebalo da kontaktira s ljudima koji su dobro poznavali pokojnog pjevača da mu ispričaju detalje iz njegovog života, te i da projekat koji je snimljen na momente nema veze s mozgom.

Markovićka je ispričala da je imala tu čast da poznaje Tomu Zdravkovića i da je, ako je suditi po pojedinim kadrovima iz filma, mnoge stvari su iskarikirane jer ne zna ništa o tome kako se zaista ponašao i živio.

Drago mi je da je čovjek poput Tome Zdravkovića dobio svoj film. Toma i ja smo tolike godine proveli zajedno i zbog toga moram da kažem da Dragan Bjelogrlić ništa ne zna o njegovom životu. Bjela je trebalo da priča s ljudima koji su zaista znali Tomu i koji su s njim provodili vrijeme. Mnogo stvari u filmu je iskarikirano, to ne treba da se radi, ne smije da se radi. Zato kažem da se uvijek zovu ljudi koji su vjerodostojni da pričaju o njemu. Ima scena koje u filmu nemaju veze s mozgom – kaže Zorica i tvrdi da je ona mnoge scene iz Tominog života vidjela svojim očima, te da se one nikako ne mogu poistovijetiti s filmom:

Lepa Lukić i ja smo zaista bile dobre sa Tomom, nas dvije smo mnogo toga imale da kažemo, što smo uživo vidjele. Lepa je u filmu predstavljena kao kočijaš koji psuje na svakom koraku. Trebalo je neke scene da se opišu onako kako su se i desile, ovako nije preneseno ono što se zaista dešavalo. Nadam se da njegova supruga Gordana ima neku zaradu od toga jer je ipak bila s njim u braku. Da je njegov brat Novica danas živ, vjerujem da bi film imao skroz drugu formu jer on najbolje poznaje svog brata. Toma je vodio boemski život, volio je kafanu i niko nije mogao da ga spriječi da radi stvari koje je želio. Uvijek mi je bilo simpatično kad opsuje. Umio je da kaže: „J….m ti vruć krompir“, padali smo od smijeha svi oko njega.

Nakon ovoga Zorica kaže da je budalaština i sramota predstaviti Tomu kao paćenika koji je smrtno zaljubljen u Silvanu Aremenulić jer je to daleko od istine.

– Za glumačku postavu sve pohvale, ali ne smije da se odstupa od onoga što je bila istina. On nije bio zaljubljen u Silvanu, ne znam odakle im ideja da to tako napumpaju. Treba da bude sramota onoga ko je to Bjeli uvrtio u glavu. Koliko znam iz njegove priče, jedina žena koju je volio bila je njegova supruga, s kojom je ostao do smrti. Ona mu je, prije svega, bia prijatelj, voljela ga je uprkos svim porocima, čuvala ga je i ostala uz njega do kraja i na tome joj svaka čast. Silvanu je možda tajno volio, ali ono što se znalo je skroz druga priča – tvrdi Zorica i dodaje da su pretjerane suze prenaglašene u nekim scenama:

Nisu svi plakali na svakom koraku. Akcenat jeste na emociji, to je u redu, ali on je jednostavno imao dušu. I kad je bio srećan, vidjela se neka sjeta u njegovim očima. Patnja oplemenjuje čovjeka, to ga je držalo i takav je život živio. Ne znam što se njegova kćerka ne pojavljuje u filmu, to je diskutabilno, ali vjerovatno postoji dobar razlog.

 

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.