Evo šta znači svaki bebin izraz lica!

Psiholog pomaže da bolje razumete potrebe vašeg deteta

Roditelji, a naročito oni koji su to postali po prvi put, često imaju nedoumicu šta detetov plač i izrazi lica znače. Kada žele da privuku pažnju, a kada se radi o nečemu ozbiljnijem.

Alison Gopnik objašnjava šta neki od uobičajenih izraza lica i gestovi beba znače.

Namrgođeno lice

Namrgođeno lice koje može biti popraćeno gunđanjem, znači da se beba ne oseća dobro, posebno ako plače. Mogući krivac za ovo su grčevi i gasovi, što se najlakše rešava blagim masiranjem stomaka.

Istraživački pogled

Bebe lako postanu fascinirane mnogim stvarima koje ih okružuju, a da su u tom stanju otkriće njihov intenzivan, istraživački pogled u određenom smeru ili prema nekom predmetu. Alison Gopnik objašnjava da deca vole da prate kako se stvari kreću, a najviše ih zanimaju kontrasti i svetlost.

Osim toga, bebama je izuzetno zanimljivo da gledaju stvari ili osobe koje nestaju. Švajcarski psiholog Jen Piaget tvrdio je da bebe ne razumeju da osobe koje odlaze idalje postoje, međutim poslednja istraživanja negiraju tu teoriju. Naime, bebe i dalje gledaju i očekuju da se mama vrati čak i kad su je vidjeli da je nestala iz njihovog vidnog polja.

Namrgođene obrve i stisnute usne

Ako ima namrgođene obrve i napućene usne, dete je verovatno umorno i potrebno mu je malo samoće. Kako bi se smirila, stavite je u krevetac i lagano se udaljite od nje.

Naleti plača, vikanja ili bacanja stvari

Beba iznenadnim plačem, vikanjem ili bacanjem stvari traži pažnju i pokazuje da joj je dosadno. U ovom slučaju je zabavite zanimljivim igračkama ili joj pevajte pesmicu koju voli.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.