Elvira Rahić – Biografija

Elvira Rahić je turbo – folk ikona Bosne i Hercegovine, inače makedonskog porekla, koja je vremenom postala popularna i na našim prostorima.

Kao svog najvećeg idola je Elvira navela pevačicu Hanku Paldum, ali je istakla i da veoma ceni estradne umetnike kao što su Šerif Konjević, Šaban Šaulić, Safet Isović, Ceca Ražnatović i Lepa Lukić.

Mada je život nije uvek mazio, Elvira Rahić važi za jednu pozitivnu i veoma harizmatičnu koleginicu i prijateljicu.

Pogledajmo za početak njenu biografiju.

Biografija
Elvira Rahić je rođena 1. septembra 1975. godine u Skoplju, u Makedoniji, ali se ubrzo sa roditeljima preselila u Bosnu i Hercegovinu, te je odrasla i školovala se u Sjenici, posle čega se preselila u Sarajevo da živi i radi.

2017.godine je Elvira Rahić uplovila u bračne vode sa Šabanom Forićem, koji nije bio javna ličnost i još uvek izbegava da se javno eksponira.

Sa svojim suprugom Elvira ima sina Dina, a ova tročlana porodica, zbog prirode posla Elvirinog supruga, živi na relaciji Nemačka – Austrija – Bosna.

Elvira je inače bila veoma vezana za svog oca, koji joj je tokom odrastanja bio uzor i zvezda vodilja, te je veoma teško prihvatila vesti o njegovoj smrti, što joj je inače javljeno tokom jednog nastupa u Americi.

Iako je sve to podnela profesionalno na bini, sama kaže da je jedva dočekala da ode iza bine kako bi se isplakala.

Malo nakon očeve smrti, Elvira Rahić se i sama suočila sa zdravstvenim problemima, te je najpre morala biti podvrgnuta jednoj operaciji, zbog benigne izrasline na grudima, nakon čega je i osetila izuzetno jake bolove u bubrezima, koji su, kako će se kasnije ispostaviti, bili uzrokovani kamenom u bubregu, zbog čega je morala opet da ide pod hirurški skalpel.

Ipak, Elvira je sve to stoički podnela i ubrzo se vratila na noge.

Sada ćemo pogledati karijeru.

Karijera
Svoju muzičku karijeru je Elvira Rahić započela 1991. godine u Sarajevu, a postala je primećena kao pevačica kada je potpisala ugovor sa izdavačkom kućom ,,Intact records”, u saradnji sa kojom je snimila i svoj prvi album pod nazivom ,,Nema žara”.

U nastavku svoje karijere, Elvira Rahić će snimiti još 9 albuma: ,,Želim te”, objavljen 1992. godine, ,,Želim ti sreću”, objavljen 1993. godine i ,,Sada znam” 1994. godine, a onda je i posle kraće pauze 1996. godine objavila i album ,,Šta ako se zaljubim?”, pa 1998. godine ,,Izbriši sve uspomene”, a 2000. godine izlazi njen album ,,Ljubav, gospodine”, nakon čega sledi i jedna petogodišnja pauza.

U pauzi koju je napravila između albuma objavljenih 2000. i 2005. godine, Elvira Rahić je učestvovala na festivalu ,,Bihać”, na kom je osvojila prvo mesto” i objavila dva singla – ,,Bivši moj” i ,,Legendi sevdaha”.

2005.godine je objavila novi album pod nazivom ,,Hotel čekanje”, te opet napravila pauzu do novog albuma, a za to vreme, 2007. godine, odnela je pobedu na još jednom festivalu – ,,Vogošća”. 2008. godine izlazi njen album ,,Miraz”, čija naslovna numera u samom startu prikuplja preko 40 hiljada pregleda na YouTube – u i postaje hit, a kasnije, 2011. godine izlazi i album ,,Cura sa čaršije”.

2006.godine je Elvira Rahić učestvovala na još jednom festivalu i to festivalu ,,Ilidži”, koji se održava u Sarajevu i na kom je nastupala sa pesmom Silvane Armenulić. Iste godine je objavila i svoj veliki hit ,,Crni zidovi”, koji je rađen po tekstu Peđe Medenice.

Iako je napravila malo dužu pauzu sa objavljivanjem albuma, a i ušla u vode marketinga, Elvira Rahić nije odustala od svoje muzičke karijere, te tako nastupa širom Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, a vrlo često ima zakazane nastupe i u inostranstvu, a naročito je popularna u Nemačkoj i Americi.

Elvira Rahić poseduje i privatnu agenciju ,,ER Management”, koja se bavi organizacijom koncerata srpskih, makedonskih i pevača iz Bosne i Hercegovine širom Evrope, a neki od njenih klijenata su bili i poznati pevači poput Safeta Egrlića, Nihada Alibegovića i Enesa Begovića.

Zbog svoje velike popularnosti, Elviri Rahić je bilo ponuđeno i da postane zaštitno lice švajcarske firme za proizvodnju ručnih satova po imenu ,,Delma”, na šta je ona rado pristala, a pored nje titulu zaštitnog lica ove firme nose i Gabrijela Sabatini i brazilski fudbaler Pele.

Ime i prezime: Elvira Rahić

Nadimak: Ela, Elica

Datum rođenja: 1. septembar 1975. godine

Mesto rođenja: Skoplje, Makedonija

Zanimanje: folk pevačica

Visina: 168 cm

Facebook: https://www.facebook.com/RahicElvira/

Instagram: https://www.instagram.com/elvirarahic/

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.