Dragica Radosavljević Cakana

Dragica Radosavljević Cakana je rođena 17.11.1957. godine u Kosovskoj Mitrovici. Na kratko je živela i u Banjskom ali, kako su stričevi živeli u Leposaviću, da bi familija bila na okupu, i njeni su se preselili u taj gradić. Leposavić je lepa, mala i mirna varoš, sa oko dvanaest hiljada stanovnika. U njoj je završila osnovnu i srednju školu, počela da peva i osvojila prve nagrade. Još u osnovnoj školi važila je za dete koje fantastično peva. Ona je svoje glasovne mogućnosti otkrila i razvijala uz maminu rodbinu, učeći od njih ono što su oni znali, stare, danas već zaboravljene, narodne pesme.

Htela je da studira književnost u Prištini, ali otac joj nije dao, bojao se za njenu bezbednost. Odluka šta će studirati pala je u pet do dvanaest. Njen otac je video oglas u novinama da na Fakultet za Opštenarodnu odbranu i društvenu samozaštitu primaju bez polaganja prijemnog ako si sa Kosova. Dragica mu je ispunila želju, a danas, bez žaljenja, kaže da nije završila fakultet, a i da jeste ne zna šta bi uopšte sa tom diplomom radila. Kaže da je dolazak u Beogradu isplanirala da bi bila sa momkom koga je pre toga upoznala na moru. Par meseci nakon dolaska udaje se za Borisa i ne tako dugo nakon udaje rađa svoju ćerku jedinicu Mariju. O svom trošku odlučila je da snimi prvi album i sa pesmama po svom izboru. Novac za svoj prvenac je obezbedila pevajući kao predpevač na nastupima proverenih zvezda kao što je Lepa Lukić. Naravno, i suprug je podržavao njen cilj. Dobro se snalazi i u pop i izvornoj i novokomponovanoj, čak i orijentalnoj muzici. Međutim, najviše emocija unosi u balade.

Dragica već petnaest godina živi sa suprugom Nebojšom Negićem u Sremčici. Zadržali su stan na Vračaru, ali su odlučili da žive tamo gde će ih buditi cvrkut ptica, a ne buka automobila. I Nebojšu su stutije dovele u Beograd, upoznali su se preko zajedničkog društva sa kojem su izlazili, i on je bio razveden pa su vremenom simpatije prešle u nešto više. Nisu želeli da se viđaju kao momak i devojka. Inače, nadimak Cakana je dobila od kolegu muzičara još kao devojka jer je uvek bila nasmejana. Otresita, bez dlake na jeziku, spremna da ti u brk saspe ono što u tom trenutku nikako ne želiš da čuješ i da pri tom ne trepne, jednom rečju neko ko nikako ne da na sebe, pa nek košta koliko košta. Nema foliranja, prenemaganja, sa njom odmah znaš na čemu si. E sad da li ti se to dopada, to je, već, drugo pitanje.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.