Dijamant – element Vatre

Dijamant je kamen izuzetne snage i magičnih sposobnosti. On je kralj dragulja, najjači dragi kamen. Drevni Grci nazvali su ga „Adamas“, što znači nepobediv, neuništiv. Dijamant je obično bezbojne ili blede žute, smeđe, plave, sive boje. Šareni dijamanti su jedinstveni. Astrolozi smatraju da je dijamant kamen sunca i venere.

Dijamant u talismanima i amuletima

Dijamant se u antičko doba smatrao simbolom čistoće i nevinosti.

Ona takođe simbolizuje savršenstvo, nepobedivost i autoritet. Dijamant je sposoban da otera strahove i zaštiti vlasnika od negativnih uticaja. Dijamant je amulet koji štiti od požara, vode, zmije, lopova, bolesti, životinja, vračanje i otrova. Komad dijamanta ušiven u odeću štiti vlasnika od uroka i zlih čarolija.

Lekovita svojstva dijamanta

Dijamant jača sve energetske centre u telu. Od davnina ljudi su verovali da dijamanti imaju i lekovita dejstva. Drevni Hindusi smatraju da „vibracije“ dijamanta pozitivno utiču na srce i mozak. Takođe se veruje da dijamant štiti svog vlasnika od bolesti, loših snova, depresije, pomaže kod kožnih oboljenja, smanjuje fizički umor i jača metabolizam. Zeleni dijamant se smatra simbolom majčinstva.

Magična svojstva dijamanta

Od davnina se verovalo da dijamant daje svom vlasniku snagu, hrabrost i nepobedivost u borbama. Oduvek je smatran kamenom pobednika. On je bio amajlija Julija Cezara, i Napoleona. Dijamant daje osobi nepobedivost, čuva je od negativne energije i vračanja. Dijamanti koji na sebi imaju pukotine i nedostatke smatraju se opasnim, pa čak i kobnim. Za jači uticaj preporučuje se nošenje dijamanta na levoj ruci ili vratu. Stavlja se na sedmu čakru.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.