Dašak mora u vašem domu

​Podignite jedro i zaplovite put… vašeg doma, jer se tamo može prostirati more, onakvo kakvim ga čuvate u sjećanju, kojim svakodnevno „zapljuskujete“ enterijer svog životnog prostora.

S obzirom na to da ste upravo vi kapetan lađe, s mornarskim elementima možete početi odmah, odnosno već od ulaznih vrata vaše sigurne luke. Umjesto špijunke postavite veliki, okrugli brodski prozor, koji s unutrašnje strane ima pjeskirano staklo, a spolja je presvučeno folijom s efektom ogledala. Umjesto zvona, odnosno zvekira, na ulazna vrata možete da postavite mesingano sidro, koje će im dati poseban šmek.

Neka detalji zaplove vašim stanom
Fotografije s ljetovanja uokvirite svijetlim ramom od rustičnog drveta, a pored njih poredajte u neboplavo ofarbanu morsku zvijezdu, čamčić i fenjer, koji iza svog stakla krije školjku. Jedan zid u sobi okrečite u morskoplavu boju, a isto možete da uradite i s ramovima za prozore i šalonima – kada ih ujutro otvorite, osjećaćete se kao u Grčkoj.

S plavo-bijelom kombinacijom nikada nećete pogriješiti, pa je primijenite na ukrasnim jastucima u dnevnoj sobi, tabureima, vazama za cvijeće, a umjesto slike na pluti uokvirite sidro i dodajte mu mornarske čvorove.

Zidovi u ovom slučaju mogu biti sivi, nalik boji mokrog pijeska, a namještaj svedenih formi. Na jedan od zidova u stanu „zabacite“ ribarsku mrežu i pojaseve za spasavanje, na drugi, u bijeloj boji, postavite samo dvije police i na njih lakirane, tirkizne i svijetlosive keramičke ukrase. U kuhinju ubacite rustični kredenac svijetloplave boje, a u istoj nijansi neka budu i okviri za radne elemente.

Ljeto voli prirodne, lagane i prozračne materijale, kao i one koji načinom tkanja asociraju na ribarske mreže i užad.

Veoma efektno djeluje i ukoliko u spavaćoj sobi, na garnišu za zavjese, horizontalno, na nekoliko mjesta čvorovima zakačite i pustite da vise užad, ispod kojih se nalaze kratke zavjese u teget boji, simulirajući pučinu.

Neka i posteljina bude s kapetanskim motivima, a u staklenu čašu kod uzglavlja stavite nekoliko školjkica, od kojih će vam svaka, pred san, šaputati različite uspomene.

Miris mora neka se širi i kroz sobu vašeg mališana – iznad kolijevke postavite baldahin s teget-bijelim prugama, na prozore okačite zavjese istog dezena, a ostali namještaj neka bude bijeli i u retro stilu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U prodaji dukserice sa maskom

Pročitaj →

Kopriva izvor gvozđa

Pročitaj →

Kako stvoriti dom elegantan

Pročitaj →

Jedini zdrav način ishrane

Pročitaj →

Skuša s hrskavim krumpirom

Pročitaj →

Najčešće patološke promjene pupka u novorođenčeta

Pročitaj →

Ovih 8 stvari o Vodolijama treba da znate

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 29. januar – 4. februar 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 29. JANUAR 2021

Pročitaj →

Žena je u ovoj situaciji neodoljiva

Pročitaj →

Francuskinja NIKAD neće uraditi ove stvari nakon 30. godine, to joj ispod časti

Pročitaj →

Skriveni simptomi raka pluća

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.