DA LI SE U VEZI PONAŠATE KAO MAJKA ILI KAO PARTNERKA

Skrećemo vam pažnju na znakove koje trebate pratiti – da li se u vezi ponašate kao maja a ne kao partnerka?

Većina parova nastoji od veze napraviti ravnopravno partnerstvo. Želja da se brinemo o drugoj polovini sasvim je prirodna, ali postoji tanka granica između brige o partneru i onoga što liči brizi o detetu. Zato vam donosimo pet znakova koji ukazuju na to da se u vezi ponašate više kao roditelj, a manje kao partner.

1. Stalno prigovaranje

Niko ne voli prigovaranje bez prestanka, a naročito ne ona osoba koja to mora konstantno slušati. Možda se čini da je to jedini način da doprete do partnera koji se ponaša kao dete, ali konstruktivan razgovor između dve odrasle osobe itekako je moguć ako se oboje potrudite.

2. Svađanje bez rešenja

Rasprave i svađe sastavni su deo svake veze, ali važno je da ih uspešno rešite. Ako završe bezuspešno, samo ćete osećati ljutnju i gnev. Prisetite se samo kako su izgledale vaše svađe sa roditeljima dok ste bili deca. Svađe sa partnerom trebaju biti upravo suprotne tome jer su i vaše uloge ravnopravne.

3. Čišćenje za partnerom

Pratiti partnera u stopu i čistiti za njim stvarno nema smisla. Bilo da je reč o mrvicama hrane ili hrpi odeće na podu, partner treba biti svestan da je on taj koji treba iza sebe pospremiti. Za srećniju vezu dovoljno je da podelite kućne zadatke ravnopravno.

4. Stvaranje izgovora

Normalno da želite partnera videti u najboljem svetlu i da želite braniti neke njegove odluke. Ali stalna potreba za stvaranjem izgovora i opravdavanjem lošeg ponašanja koje traje već duže vreme neće učiniti vašu vezu uspešnijom. Nema potrebe za majčinskom zaštitom, već podstaknite svoga partnera da prihvati odgovornost za svoje ponašanje.

5. Potpuno kontrolisanje

Neke osobe jednostavno imaju kontrolišuću ličnost. Ali ako baš svaki aspekt veze kontrolišete jer nemate poverenja u svog partnera, onda nastaje problem. Važno je da oba partnera shvate stanje veze i da se žele promeniti, jer ako ne dopuštate partneru da donosi neke odluke, to može vrlo loše uticati na vaš odnos i vašu budućnost.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.