Crno bela harmonija u potkrovlju

Svetao i otvoren, „David Bagares Gata“ je kompaktan studio apartman smešten u glavnom gradu Švedske, Stokholmu. Njegov moderan enterijer, prigodno dizajniran u nordijskom stilu, delo je dizajnera lokalnog studija Scandinavian homes.

Uprkos maloj veličini, dizajneri su kreirali prostor koji deluje veće nego što zapravo jeste koristeći nekoliko dizajnerskih „trikova“.

Skandinavski stil postao je veoma popularan širom sveta zahvaljujući principima na kojima se zasniva, a to su jednostavnost, funkcionalnost i minimalizam.

Naročito je pogodan za stanove manjih dimenzija poput ovog šarmantnog studija jer prostor rasterećen svih suvišnih stvari vizuelno deluje veće.

Bela boja korišćena je kako za zidove, tako i za kose površine, stapajući sve u jednu celinu. Krovni prozori unose obilje prirodne svetlosti u enterijer dodatno naglašavajući belinu zidova, čineći prostor studija prijatnim i prozračnim.

Sa istim ciljem dizajneri su upotrebili još jedan element – staklena vrata. Na taj način su zasebne funkcionalne zone odvojene fizički, ali ne i vizuelno, što je doprinelo i boljem protoku prirodne svetlosti.

Miran skandinavski dizajn obogaćen je detaljima u industrijskom stilu poput atraktivne rasvete, kao i upotrebom metala u crnoj mat završnici na vratima koja dele dve prostorije.

Interesantan detalj predstavljaju i izložene grede koje kreiraju iluziju ravnog plafona.

Tokom toplih meseci stan dobija više korisnog prostora jer se dnevna zona iz zatvorenog prostora seli na terasu sa panoramskim pogledom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.