Ciganska magija – magični rituali

Magija, rituali i sujeverja su neodvojivi deo romske tradicije. Njihov odlično poznavanje lekovitih i magičnih biljaka imalo je važnu ulogu u izradi brojnih ljubavnih napitaka, ali i lečenja. S’ obzirom na odličnu moć kombinovanja magičnih elemenata ciganska magija smatra se jednom od najjačih.

Period punog Meseca za rome ima važnu ulogu, jer tada, prema njihovom verovanju, rituali imaju najjaču moć. Najčešće tom prilikom se prave rituali sa biljkama koji će prizvati ljubav ili finansijsko poboljšanje. Početak godine za ovaj narod smatra se idealnim za privlačenje promena u određenim segmentima života. Bobice imele prema njihovom verovanju stavljene u novčanik privući će materijalno obilje i dati magičnu zaštitu.

Ciganska magija jedna je od poznatijih kada se radi o pitanjima ljubavi i ljubavnog partnerstva. Naime, kada dođe do odvajanje od partnera, prekida veze, bračne zajednice tada se primenjuju rituali koji će imati oslobađajući učinak od patnje i tugovanja. Prema pisanim izvorima, jedan od rituala se obavlja na sledeći način.

Ciganska magija – ritual za novčićem

Da bi se osoba oslobodila od ljubavne patnje potrebno je da baci jedan novčić preko desnog ramena na mesto gde se uliva potok izgovarajući reči o oslobađanju od tuge. Nakon toga treba se okupati u hladnijoj vodi kako bi se neutralisali učinci nakupljene energije. Prema verovanju ovaj ritual treba ponoviti devet puta.

Ciganska magija – ritual sa svećama i koncem

U drugom ritualu za oslobađanje od ljubavne patnje koji je inače jednostavniji od prethodnog, koriste se dve svećice i jedan konac crvene boje.

Na svećicama se ispisuju imena bivših saputnika i međusobno se obavijaju crvenim koncem. Zatim se svećice upale, uzimaju se makaze i izgovara sledeće – sada sečem energetsku vezu između mene i mog partnera (reći njegovo ime).On je slobodan i ja sam slobodna. Svako od nas krenuće svojim putem. Zatim se makazama seče konac, svećice se onda gase, odvajaju, a konac se preko levog ramena baca na raskršće. Na ovaj način pristupa se oslobađanju energije od bivšeg saputnika i otvara put ka novoj ljubavi.

Ciganska magija – jednostavan ritual sa lavandom

Prema verovanju romskog naroda lavanda je biljka koja ima mnoga magična svojstva. No, prednost ove biljke takođe se nalazi u njenoj sposobnosti da zaštiti od svake vrste negativnih uticaja i uroka. Za ovaj jednostavan ritual treba spremiti jednu vrećicu od bele svile i u nju staviti lavandu. Takođe, lavanda se može staviti u jastuk, jer se veruje da će na taj način dati osobi zaštitu od svih negativnih energija koju su poslali drugi ljudi.

Ciganska magija – ritual sa ruzmarinom za novac

Za ruzmarin se smatra da ima mnoga magična svojstva zato je jedan od najkorišćenijih u magiji. Ruzmarin se koristi zaprivlačenje ljubavi, novca i sreće. Za ovja ritual potrebno je uzeti nekoliko listova ruzmarina i povezati ga crvenom svilenom trakom, a zatim staviti u novčanik. Ovaj ritual najbolje je raditi u Mesečevoj fazi rasta.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.