ČETIRI TAJNE LEPOTE: Evo kako izgleda SAVRŠENA žena po Dioru

Velikana modnog sveta krojio je stil žene u posleratnom periodu, a to nije bilo nimalo lak zadatak

Dior je uspeo u svedenu žensku siluetu da uvede detalje koji su naglašavali prefinjenost kroja – kakav je sebi tada malo ko mogao da priušti, a dizajner je to vrlo dobro znao.

Bio je odličan pozanvalac ženske estetike i načina na koji se ona najbolje i najlepše ističe.

Ovo su detalji koje je veliki Dior smatrao ključnima za dobar izgled i odličan stajlin žene:

Čista kosa

Poput Coco Chanel, i Dior je smatrao da je najgore što žena može učiniti je da izađe iz kuće sa prljavom kosom. Dizajner je verovao da se za ženu ne može reći da je negovana, ako dozvoli sebi da se u javnosti pojavi sa prljavom kosom.

Čista kosa je jedna od najjačih aduta dame.

Ženstvenost

Ako žena nije ženstvena onda se ne može smatrati damom. Ako ona negira svoju ženstvenost i ne naglašava je, onda ona i nije žena, smatrao je Dior. Kao i da ženstvenost ne čine samo stil: poput cipela sa potpeticama i vešto krojenih haljina, već i ponašanje, maniri, komunikacija sa drugim ljudima.

Dior je smatrao da pravilna nega tela zahteva i odabir odeće koja odgovara našem telu i karakteru. Negovana žena je ona koja nosi odeću koja odgovara njenoj figuri, te koja je umereno naglašava, izjavio je jednom Dior.

Odgovarajuća odeća

Dior je smatrao da pravilna nega tela zahteva i odabir odeće koja odgovara našem telu i karakteru. Negovana žena je ona koja nosi odeću koja odgovara njenoj figuri, te koja je umereno naglašava, izjavio je jednom Dior.

Cipele

„Pravi dokaz elegancije jedne dame se nalazi na njenim nogama,“ izjavio je jednom Dior. On je smatrao da su ženske cipele neophodan atribut ženstvenosti. Negovane žene ne mogu izaći iz kuće sa cipelama koje nisu ženstvene. Kristijan Dion nije podnosio patike na ženskim nogama.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.