Čestitke za Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić

Božić je posle Vaskrsa najveći hrišćanski praznik. Na taj dan rođen je Gospod Isus Hristos. Takođe je najlepši i najradosniji dan u godini i svako od nas ga na svoj način doživljava i praznuje. U ovim prazničnim danima, upućujemo najlepše želje svojim prijateljima, porodici i svima do kojih nam je stalo. Ukoliko niste u prilici da nekom čestitate ovaj najveći praznik lično, uvek su tu čestitke koje možete uputiti putem SMS poruka ili mejla. Evo nekih predloga koje smo pripremili za vas, u pitanju su poruke, čestitke i stihovi, za Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić.

U prvom delu nalaze se potpuno nove unikatne čestitke što znači da ih nismo preuzimali sa dugih sajtova, dok smo se u drugom delu podsetili nekih ranije objavljenih, kao i nekih koje nam vi ostavljate u komentarima.

Nove čestitke za Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić
Polako kreće, i sve je bliže
uskoro badnjak u kuću stiže.
Sa sobom nosi darove mnoge,
uspeha, sreće, zdravlja i sloge.
U Hrista veruj, želje su moje,
jer Gospod čuva, sve verne svoje.
Srećno Badnje jutro!

Svanulo najlepše jutro belo, veseli se, i grad, i selo. Žagor se čuje sa svih strana, bliži se jato blagih dana. Neka ti badnjak kuću ukrasi, a Gospod nek’ te od greha spasi. Srećno Badnje jutro!

Pred kućom Badnjak stoji
i najlepše želje broji.
Svu sreću ovoga sveta
i dom pun berićeta.
U srcu ljubavi do neba,
i ostalo sve što treba.
Srećan Badnji dan!

Danas kad ljubim badnje drvo,
na svoje bližnje pomislim prvo,
za one koje poštujem, volim,
dragom se Bogu za zdravlje molim.
Srećan Badnji dan!

Nek večeras Badnjak sveti tvojoj kući mir podari, neka u njoj sloga vlada, sreća neka gospodari, svi da ste mi uvek zdravi, nek se Božić večno slavi! Srećno Badnje veče tebi i tvojoj porodici!

Ima li nečega večeras preče,
kada se slavi Badnje veče,
od ljubavi koja srce greje,
i duše koje se iskreno smeje.
Neka ti sutrašnji radostan dan
donese sreću i miran san. Srećno Badnje veče!

Neka se božanske zvezdice male noćas sa neba u tvoj dom spuste, da duši tvojoj podare svetla neka se probiju kroz oblake guste. Sa sobom ti nose moje želje ljubav, zdravlje, sreću, veselje. Srećano Badnje veče!

U zdravlju ti Badnjak u kuću stiže,
dragom Gospodu sada si bliže.
Pod desnom rukom sreću vodi
Srećan Božić – Hristos se rodi!

Neka ti Božić i Badnje drvce usele Hrista u tvoje srce. Od ovih lepih božićnih dana ljubav nek ti je duševna hrana. Želim ti mir, zdravlje i sreću i mudrost pravu, od svega veću. Srećan Božić!

Dolaze ti sa svih strana
baš u vreme blagih dana
želje lepe, želje snažne,
iskrene i vrlo važne.
Al’ sve one da se zboje
nisu kao želje moje. Hristos se rodi!

Znaš li draga šta se danas,
u mom srcu zbiva?
Za tebe se danas molim
da mi budeš zdrava, živa.
Da te uvek sreća prati,
i na licu osmeh zlati. – Srećan Božić

Mudrost božja i njegova ruka blaga, nek te uvek sreći vodi, pomoli se prekrsti se, jer danas se Hristos rodi! – Srećan Božić

Neka ti moje božićne želje,
došapne vetrić blag,
na rame nek ti se spusti lagano
i kaže da si mi drag.
I neka onda zviždukom svojim,
odnese poruku u noć
jer samo ona noćas ima,
i širi čarobnu moć – Srećan Božić

Gospode dragi tebi se molim
za sve one koje volim,
tvoja mudrost neka ih vodi,
vera nek ih preporodi.
Nek današnji blagi dan
bude svima radostan. Srećan Božić!

Ranije objavljene čestitke za Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić
Za vernika nema veće sreće, kad u šumu po badnjak se kreće, sakupi se tad staro i mlado po badnjak se uvek išlo rado, običaji to su od davnina, prenose se sa oca na sina. Sad ti imaš obavezu svetu, da preneseš svome detetu, da poštuje, veru, Boga i da voli bližnjeg svoga.

Svanulo je jutro, od svih jutara bolje, želim ti svaku sreću, želim ti snage i volje. Blagostanje, mir i dobrota neka te prati celoga života. Srećno Badnje jutro.

Sveto drvo badnjeg jutra što Vam danas dvore krasi, nek donese svaku sreću, od svake vas muke spasi. I što dragi Gospod reče Srećan Badnji dan i Badnje veče.

Srce čoveka određuje put, ali Bog upravlja njegovim koracima! Sve što učiniš i kud god da kreneš, nek ti bude srećno i blagosloveno. Srećan Božić.

Na Svetom drvetu tri lista stoje Radost, Sreću i Ljubav broje, pusti neka te mudrost Božja kroz život vodi, SREĆAN BOŽIĆ, HRISTOS SE RODI.

Čestitke za Badnje jutro, Badnji dan, Badnje veče i Božić u komentarima
„Zazvoniše zvona stara sa crkava i oltara, molimo se Hristu Bogu za napredak i za slogu. Običaji žive davni, a mi Srbi pravoslavni tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Tako bilo, tako biće, Srbin slavi i slaviće, pravoslavljem duša diše, kada tamjan zamiriše. Neka nam je vera čvrsta, krstimo se sa tri prsta, crkve svete da pravimo i gospoda da slavimo. Srećan Badnji dan!“ – komentar ostavio „Peki“

Dobri dome dobar dan sa srećom vam Badnji dan, srećan Badnjak što poseče za hrišćansko Badnje veče, srećni oni što ga lože, pomozi im mili Bože! – komentar ostavio „Dejan“

U mom kraju zora rudi, skupilo se puno ljudi, da bi stigli još za mraka da poseku tri Badnjaka. Badnjacima složno poju – Spasi Bože dušu moju, i pomoži svima nama tvojim Svetim Molitvama. Nek smirenje dušu krasi, Badnji dane srećan da si! SREĆAN BADNJI DAN – ŽIVI BILI! – komentar ostavio „Danilo“

Dok badnjaci vaši gore, do božićne divne zore, u božićnoj lepoj noći pozdrav će vam ovaj doći, puno zdravlja, blaga, sreće i srećno vam badnje veče! – komentar ostavio „Draganče“

Dobro jutro kućo stara evo 7. januara pod nogama skripi slama, stigo Božić blago nama. – komentar ostavila „Laura“

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.