Cake Za Savršeno isfeniranu kosu

Mnoge žene same feniraju kosu kako bi uštedjele vrijeme i novac, ali prave brojne greške zbog kojih im frizura ne ispadne baš onakva kakvu su željele.

Uz nekoliko savjeta profesionalnih frizera, vaša frizura izgledaće besprijekorno, a feniranje i oblikovanje kose neće vam predstavljati problem.

Dobar fen
Nije potrebno da kupite najskuplji koji vidite u prodavnici, ali bitno je da znate šta da tražite. Obavezno pogledajte snagu (min1800W) jer što je fen jači, to će protok vazduha biti veći. Težina fena je takođe bitna jer feniranje traje (posebno ako ste početnik), a ne želite da vam ruka utrne zbog nezgodnog položaja.

Odaberite fen koji ima više brzina i mogućnost podešavanja temperature jer će kosa koju sušite na previsokoj temperaturi postati suva i iskrzana. Dodaci i produžeci koji dolaze uz fen su korisni jer usmjeravaju strujanje vazduha, što olakšava oblikovanje kose.

Odgovarajuća četka
Oblik četke će značajno uticati na krajnji rezultat. Ukoliko želite da napravite lokne i postignete volumen, najbolje je da koristite okruglu četku manjeg prečnika (oko 5 cm), dok su za ravnu kosu bolje šire, ravne četke. Prije nanošenja proizvoda za njegu i oblikovanje, kosu lagano prosušite peškirom.

Feniranje kose
Postupak

Kosu prije feniranja podijelite na tri dijela (gornji, srednji i donji). Ukoliko imate šiške, njih sušite i oblikujte prve, a pramenove na zadnjem dijelu glave isfenirajte posljednje.

Tokom feniranja, kosu držite zategnutom i četkom odvajajte pramen po pramen. Ne zadržavajte fen predugo na jednom mestu kako ne biste spržili kosu. Obratite pažnju na ugao pod kojim držite fen i četku. Četka mora da stoji vertikalno, a fen horizontalno, nikako obrnuto. Kosu ravnajte prema unazad.

Preko svakog pramena pređite nekoliko puta i potrudite se da kosu što više zategnete. Pazite da pri češljanju uvijek zahvatite kosu od korena prema vrhovima.

Nakon što završite, pritisnite dugme cool shoot – hladniji vazduh pomoći će da kosa duže zadrži željeni oblik. Na suvu kosu nanesite neki od proizvoda za negu i sjaj, ali budite umereni, kako ne bi izgledala masno. Ukoliko stavljate silikonske kapi, jedna je sasvim dovoljna.

Izbjegavajte:

– nanošenje previše proizvoda na kosu

– feniranje kose dok je potpuno mokra

– predugo sušenje kose jer će je to oštetiti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Načini nege kože u 2021. godini

Pročitaj →

Neobičan nakit inspirisan prirodom

Pročitaj →

Pelen, biljka za vecno zdravlje

Pročitaj →

Ugodan i topao crno-bijeli dom

Pročitaj →

SMOOTHIE OD MANDARINA

Pročitaj →

Piletina sa povrćem i kus kusom u umaku

Pročitaj →

O Njezi bebe Deset pitanja

Pročitaj →

Ubedljivo NAJSEBIČNIJI ljubavnik u horoskopu

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.