Boje koje se savršeno slažu sa crvenom bojom u enterijeru

Crvena boja je tako primamljiva i smela, da se mnogi ustručavaju da je koriste u enterijeru.

Problem je u tome što ne žele da njihov dom deluje poput dekorisanog prostora povodom Dan Zaljubljenih. Međutim ako se pravilno koristi crveni ton, utisak u prostoru zahvaljujući njemu i još ponekim bojama može biti veličanstven. Sve se zapravo svodi na razumevanje u pogledu boja koje se dobro slažu uz crvene nijanse. Kako bi pobljšali karakteristike vašeg doma i sprečili intenzivnu crvenu da zagospodari vašim enterijerom, ostanite sa nama i otkrijte koje se boje savršeno slažu uz crvenu.

ALI KAO PRVO – KAKO SE BOJE SLAŽU?

Postoje opšta pravila o slaganju boja kojih je poželjno da se pridržavate u enterijeru. Kada sparujete boje nastojte da na primer povežete dve boje toplog spektra, ili dve boje hladnog spektra, što će stvoriti kohezivan prizor. Većini nas je poznata paleta boja koja uključuje tri osnovne boje raspoređene na jednakoj udaljenosti na točku boja. Međutim dizajneri enterijera preporučuju da istražite i monohromatske, analogne i komplementare vrste teorija boja, koje vam mogu doneti istinsko osveženje u prostoru.

BELA

Ako želite da istaknete crvenu boju u enterijeru odaberite neutralnu belu pozadinu i krupni komad nameštaja u crvenom tonu. Crvena boja će se poput istinske zvezde isticati u prostoru, dok će bela pozadina biti njen savršen oslonac

NARANDŽASTA

Gotovo sve nijanse narandžaste izgledaju odlično u kombinaciji sa crvenom bojom jer stvaraju osećaj dimenzionalnosti u prostoru. Narandžasta je srodna boja crvenom tonu zbog čega deluje pored nje skladno u prostoru.

PLAVA

Plava boja predstavja idealnu opciju za pozadinu u prostoriji kojom dominira nameštaj u crvenoj boji. Ona ublažava intenzitet crvene boje i čini da prostor deluje mekše.

ZLATNA

Mnoge nijanse crvene boje odlično se slažu za zlatnim tonovima. Ova rafinirana kombinacija idealna je za prikaze u spavaćim i dnevnim sobama, kao i u savremenim kućnim kancelarijama.

MINT ZELENA

Mint zelena boja predstavlja savršenog pratioca crvene boje. Ove dve boje iako iz različitog sveta prave idealan balans u prostoru svojom toplinom i hladnoćom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.