Boban Zdravković

Slobodan „Boban“ Zdravković (Pasi Poljana, Niš, FNRJ, 16. maj 1962) je srpski pevač turbo-folk i pop-folk muzike.

Slobodan „Boban“ Zdravković je rođen u selu Pasi Poljana kod Niša. Osnovnu školu je završio u rodnom mestu, a srednje obrazovanje stiče u Srednjoj građevinskoj tehničkoj školi “Neimar” u Nišu, smera građevinski tehničar za visokogradnju. Posle završene srednje škole, Boban je upisan kao redovan student na Građevinskom fakultetu, ali je prekinuo studije posle drugog semestra, i prepustio se estradnim vodama. Oženjen je, i sa svojom porodicom živi u Beogradu, ali veoma često je i u Nišu.

Karijeru je započeo 1982. godine sa albumom „Volite se i pevajte buzuki“ koji prolazi nezapaženo. Godine 1989. izdaje album „Praštam ti dušo“ sa kojeg se izdvaja hit pesma „Ne dolazi“ koja je postala popularna širom bivše Jugoslavije. Njegove poznate pesme su: „Sve ljubavi moje“, „Pogledaj u nebo“, „Danju spavam“, „Marakano“ i druge. Pojavljuje se u animiranom filmu Džet-set autora Nenada Mitića kao jedan od glavnih protagonista.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.