BILJKA koja čuva zdravlje

Prema narodnom verovanju, čuvarkuća štiti kuću i porodicu od požara, udara gromova.

Međutim, čuvarkuća je prirodan lek za mnoga oboljenja.

Čuvarkuća – ovako su je nazvali stari Grci i Rimljani koji su njen sok koristili za zaštitu drugih biljaka od štetočina i gusenica.

Čuvarkuća je višegodišnja biljka koja može da naraste i do 30 centimetara. Što se tiče njenog opstanka u prirodi, veoma dobro podnosi i niske i visoke temperature.

Ova biljka ni danas nije dovoljno istražena, i uglavnom se koristi u narodnoj medicini!Boja listova ove biljke može biti zelena, bordo ili ljubičasta.

Ono što je lekovito kod ove biljke je to što ona sadrži jabučnu i mravlju kiselinu. Široko je rasprostranjena u narodnoj medicini, i njoj se prepisuje delovanje na imunološki sistem i lečenje kancerogenih oboljena.

Čuvarkuću ćete čuti i pod imenom „uhovnik“ jer je dobra za ispiranje i eliminisanje viška masnoće iz uha. Pored ovoga može se koristiti za razna oboljena i povrede kože, posekotina i opekotina. Takođe, sok od ove biljke dugo se koristi i za otklanjanje kurjih očiju i bradavica.

Za upalu uha, iscedite dve do tri kapljice soka u uho i ostavite da tečnost deluje nekoliko minuta, a potom nakrivite glavu dok sok ne iscuri iz ušne šupljine.

Sok od ove biljke kada se ukobinuje sa medom je dobar za upalu uha. Upotrebljava se i u slučajevima napetosti, nervoze i strahova.

Listove čuvarkuće može u blenderu da sameljete, a potom i u plastičnoj posudi da pomešate sa medom (preporučljivo je da mešate drvenom kašikom). Zatim smesu sipajte u teglu, a teglu obložite aluminijumskom folijom kako svetlost ne bi doprla do nje. Smesa neka odstoji u tegli 5 dana. Od šestog dana uzimajte po dve kašičice i u narednih pola sata nemojte ništa jesti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.