Bebe rođene u februaru su zaista posebne

Osim što februar ima najmanji broj dana, čini se da je specifičan i po tome što „proizvodi“ slatke i kreativne male duše. Nauka pokazuje da bebe rođene u ovom mesecu već imaju prednosti u svemu, od fizičkog rasta do kreativnosti.

Evo šta još nauka kaže o deci rođenoj u februaru:

1. Možda će biti košarkaši

Prema istraživanju sprovedenom na Harvardu 2006. godine, koje je obuhvatilo podatke o 21.000 dece širom sveta, ističe se da su mališani rođeni u februaru u dobi od sedam godina viša i teža u odnosu na vršnjake rođene tokom ostalih 11 meseci u godini. Treba vam dokaz? Majkl Džordan slavi rođendan 7. februara!

2. Inteligentnija su i sklona obrazovanju

Isto istraživanje pokazalo je da su zimska deca uspešnija u testovima inteligencije. Kako su istraživači zaključili, „opšti uzorak pokazao je da ‘zimska deca’ imaju veće rezultate kod antropometrijskih merenja neurokognitivnih varijabli“.

3. Imaju izraženu umetničku crtu

Bebe rođene u februaru po horoskopu su Vodolija ili Ribe, a ta dva znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Ako i ne verujete u astrologiju, Kancelarija za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrila je da su ljudi rođeni u ovom mesecu skloni umetnosti.

4. Imaju velike šanse da postanu slavni

Studija objavljena u časopisu „Journal of Social Sciences“ pokazala je da je veliki broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolije. To su Bob Marli, Dženifer Eniston, Šakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsednika poput Abrahama Linkolna (12. februar) i Ronalda Reagana (6. februara).

5. Vole svoj posao

Ne morate da se brinete za bebe koje su rođene u drugoj polovini meseca. Anketa koju je sproveo portal „CareerBuilder.com“ otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe, najzadovoljnije na svojim radnim mestima.

6. Samo u februaru postoji šansa da će dete imati super poseban rođendan

Ali ne i ove godine. Naravno da pričamo o prestupnom danu, 29. februaru, kad su izgledi za rođenjem prilično mali – iznose 0,068 posto. Tad se rodi jedno naspram 1.461 deteta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.