Aspekti Venere – kvadrat

Kada govorimo o aspektu kvadrata prvo što treba reći jeste da je to aspekt napetosti. Ovo je aspekt pod kojim planete „napinju“ jedna drugu i tako bi bilo najlakše opisati šta on radi. U zavisnosti od toga koja je planeta „jača“ u znaku, kući i drugim aspektima koje pravi, zavisiće i jačina kvadrata. Ona planeta koja bolje stoji uzeće primat napinjući ovu drugu planetu pa će osoba imati napete situacije u odnosu na planetu u kući i znaku koja je slabija. U svakom slučaju, ovo nije prijatan aspekt ali takođe je i aspekt koji tera na akciju pa u mnogo slučajeva izaziva na kraju i dobre efekte.

Aspekt koji napinje u horoskopu pojedinca vodi se kao izazovni, ali je onda osoba željna promena, pa radi na tome. Usput, stiče različita duhovna i lična iskustva. Zato je ovo aspekt koji pokreće osobe na akciju i u mnogim slučajevima odraz je individualne ambicije da se nešto pokrene, reši trenutno stanje stvari. Obično se aktivira onda kada se pojavi sličan izazovni aspekt ove dve planete na nebu. Tada osoba bude „prozvana“, a u odnosu na osnovni aspekt kvadrata, da se bori za svoje sopstvo i promene.

Kada govorimo o Veneri, naravno je da će aspekt kvadrata uglavnom nositi probleme u ljubavi i lepoti, a nekada i na ličnom ego nivou.

1. Venera u kvadratu sa Suncem
Ovo je nepostojeći aspekt zbog prirode kretanja planeta. Za jedini jak aspekt između Sunca i Venere smatra se konjunkcija. Ove dve planete mogu se odaljiti i do aspekta polukvadrata, ali suštinski on neće imati jak uticaj kao konjunkcija.

2. Venera u kvadratu sa Mesecom
Ovaj aspekt generalno nosi lično nezadovoljstvo, previše očekivanja pa i da je osoba sklona da svoja nezadovoljstva iznese u porodicu i ovde izazove svađe. Mogući su emotivni ljubavni gubici, razočaranja u ljubav ali i loši dogovori koji se baziraju na emocijama. Žene sa ovim aspektom imaju osetljivije reproduktivne organe pa se treba kontrolisati redovno i čuvati. Mogućnost problema sa ženama ili zbog žena. Nezadovoljstvo u ljubavi. Menja se ličnim zalaganjem da smanjite raspravljanje naročito kada vas članovi porodice ne razumeju, ne zaljubljujete se previše dok ne vidite sa kim imate posla.

3. Venera u kvadratu sa Merkurom
Ovo je takođe nepostojeći aspekt zbog prirode kretanja planeta. Venera i Merkur mogu se naći najdalje u sekstilu, a nalaze se i u konjunkciji. Zato ne postoji aspekt Venere u kvadratu sa Merkurom.

4. Venera u kvadratu sa Marsom
Napet muški i ženski princip koji nose Venera i Mars svakako nosi energiju u vidu nezadovoljstva. Nezadovoljstvo se može javiti usled previše očekivanja u ljubavi, prevelike strasti. Mogućnost svađa sa sestrom ili bratom, svađa sa momkom u ženskom horoskopu. Aspekt ekstravagancije i agresivnosti u ljubavnoj prirodi. Jednom rečju ovo je sukob muškog i ženskog principa u Vama, u vidu pritajenog besa i onda rezultira neskladom u odnosu. Može se pobediti ličnim uvidom u problem koji imate u okolini pa promenom ustaljenog obrasca ponašanja.

5. Venera u kvadratu sa Jupiterom
Ovo je klasičan aspekt prevelikog neracionalnog trošenja – rasipništva. Venera obično nosi manje, a Jupiter veće vrednosti pa ovde osoba preteruje u ophođenju sa materijalnim ali i drugim stvarima jer joj to čini zadovoljstvo. Otuda su mogući lakomisleni troškovi, brzi poslovi, a iz njih gubici, pa i mogućnost narušenog morala zbog ponašanja u ljubavi. Aspekt se sanira naravno kao i svaki promenom ponašanja, učenjem o štednji, uticajem na samoga sebe u ljubavnim željama i onome što realno možete. Jupiter sve uveličava, a Venera je ono što volimo i naravno da će, u napetoj kombinaciji, dati opisane probleme.

6. Venera u kvadratu sa Saturnom
Saturn je planeta koja uvek nosi nešto iz davnina, nešto iz genetike, nešto staro. U ovakvoj kombinaciji je obično karma vezana za ljubav. Ljubav na koju se dugo čeka ali to stvara unutrašnje nezadovoljstvo. Nemogućnost iskazivanja ili ostvarenja u ljubavi. Čekanje kroz patnju ili depresivna stanja. Ovaj aspekt se najbolje izbegava tako što jednostavno dignete ruke od osobe sa kojom je teško ostvariva ljubav, bilo zato što je osoba teška ili zato što su teške okolnosti oko vas.

7. Venera u kvadratu sa Uranom
Sa kojom god da je Uran planetom u kvadratu, nosi sabijenu, brzu i promenljivu napetu energiju. Zato će u kombinaciji sa Venerom osobi nositi veliko ljubavno uznemirenje, neočekivane i brze raskide ili preokrete u ljubavi i uopšte nagle probleme u ljubavi. Aspekt je promene klasičnih obrazaca u ljubavi, osobu privlače neobični tipovi ličnosti i iz toga naravno doživljava probleme i udarce na emocije. Pored toga, ovo je aspekt izuzetno loš za bilo koju vrstu rizika: sa novcem, sa sitnim novcem ili u ljubavi. Tendencija da se sve naglo izgubi.

8. Venera u kvadratu sa Neptunom
Razočaranje usled obmane u ljubavi. Neptun je planeta koja pored svojih dobrih karakteristika osobi nosi i mogućnost obmanjivanja i zabluda. Ovo je aspekt prevelike romantike, preteranih ili nerealnih ljubavnih planova, zaljubljenosti u nemoguće. Razočaranje u najdraže pa i u sopstvene snove. Uvek tera da osoba traži bolje od onoga što ima. Ljubav koja je doživljena kao prevara, iluzija ili razočaranje.

9. Venera u kvadratu sa Plutonom
Pluton je hladna i zadnja planeta (planetoid) u Solarnom sistemu. Zato je u napetoj kombinaciji sa Venerom koja nosi toplinu i zaljubljenost u stvari izazovna. Ovo je na neki način aspekt fatalnosti. Može doneti fatalne ljubavne veze ili veze sa tragičnim završecima (partner odlazi bez pozdrava i nikad se više ne javlja) ili veze koje su duboke ali izuzetno naporne, partner koji donosi strah… treba izbegavati sve u simbolici ovakvog Plutona, a u zavisnosti od kuće ili znaka, kada se nađe u kvadratu sa Venerom, a naročito u ljubavi. Izbegavati mračne ili mistične ličnosti, partnere koji su vojna ili državna uniformisana lica i partnere koji su previše ljubomorni.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.