Anticelulit tretman Novi

Gotovo da nema žene koja nema celulit, ovaj problem je globalno rasprostranjen. Zato se lekari često bave istraživanjem ove pojave i novi tretmani se smišljaju svakog dana. Opisaćemo jedan od njih. Funkcioniše tako što se ubrizga enzim koji potiče iz samog tela pacijenta i time se postiže bolji oporavak kože.
Ovaj tretman predstavljen je na sastanku američkog Udruženja za plastičnu hirurgiju, u San Francisku. Nije savršen, kao ni drugi, ali žene na kojima je isproban ovaj tretman (njih deset) bile su zadovoljne.
Enzim kolagenas ubrizgava se pet puta u gornji deo butine, deo tela koji je najčešće ugrožen celulitom. Fotografisana je butina posle svakog ubrizgavanja enzima, kako bi se pratile promene na nivou celulita. Doktori koji se zalažu za ovu vrstu tretmana i koji su ga isprobali tvrde da je već u toku jednog dana došlo do poboljšanja u izgledu butina čak do 77%, a za čitav mesec poboljšanje je za 89%. Posle šest meseci tretmana, ukupno poboljšanje je iznosilo 76%. Još nije utvrđeno koliko puta tretman treba da se ponovi da bi delotvornost bila trajna.
Šta uzrokuje celulit?
Na ovo pitanje savremena nauka nije dala definitivan odgovor, iako ima nekoliko hipoteza. Prema jednoj od njih, vezivno tkivo ispod kože različito je kod žena i muškaraca. Kod žena je ono takvo da masnoći nije teško da ga probije i pojavi se u obliku neželjenog celulita. Kada se ubrizga kolagenas, predviđeno je da promeni sastav slabog tkiva koje propušta masnoće i da se time vrate normalne konture butina.
Žene na kojima je urađen ovaj tretman bile su prosečno stare 41 godinu, a njihov prosečan indeks telesne mase bio je 28.
U prvoj nedelji primanja injekcija, žene su prijavile da imaju mnogo nagnječenja i modrica na područjima ugroženim celulitom. Bile su savetovane da ne podižu ništa teško i da ne rade zahtevne fizičke vežbe tokom prvih nedelja ovog tretmana.
Šta drugi stručnjaci kažu o ovom novom tretmanu? Uglavnom se slažu da ima potencijala, ali je uzorak od samo deset žena veoma mali da bi se donosili čvrsti zaključci. Čini se da je tretman karatkoročno uspešan, ali mora da prođe test vremena (da se celulit ne vrati), da bi bio prihvaćen u naučnim krugovima.
Pokazaće vreme da li će i ovaj tretman postati opšteprihvaćen, poput onih koji se već uspešno koriste – ubrizgavanje drugih supstanci, masaža i laserski tretmani.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.