Ako želite da smršate, ove greške sa salatama morate da izbegnete

Kada neko želi da smrša, najčešće počinje da jede salatu. Većina ljudi koji su držali dijete znaju da treba da izbegavaju kremaste prelive za salatu i da treba da se drže tamnijeg, lisnatog zeleniša, ali jednu grešku prave skoro svi koji se trude da jedu manje.

Džodžin Brenan, autorka knjige „Salad of the Day“, kaže da je preterana upotreba maslinovog ulja glavna kalorijaska zamka tokom pripremanja salate.

– Maslinovo ulje je toliko uskusno da se koristi sa svim sastojcima – paprike se prže u njemu, grodžđe se drži u njemu, masline su u njemu. To je najveća zamka – kaže ona.

Umesto da koristite proizvode na bazi ulja, Džordžin savetuje druge stvari koje će zameniti ulje, a neće neškoditi ukusu.

Umesto tunjevine u maslinovom ulju, kupite tunjevinu prirpemljenu sopstvenom soku, umesto da pečete papriku na ulju, jedite je svežu, a umesto zelenih maslina jedite crne.

Osim toga, ona predlaže da ubacite svež paradajz, pasulj i krastavac u mešavinu i da odozgo stavite feta sir.

– Ne morate stavljati mnogo sira. Umerenost je veoma bitna – kaže ona.

Kada se radi o prelivima, ona savetuje veoma male količine.

– U prelivima možete koristiti maslinovo ulje, ali sami odlučujete koliko. I prelive ne prelivajte preko salata, nego ih prskajte preko njih – savetuje ona.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.