3 načina na koja ti masaža lica pomaže da izgledaš mlađe

Ne trebaju ti skupi tretmani, možeš i sama „skinuti“ nekoliko godina sa svoga lica

Masaža lica ne pruža samo osjećaj zadovoljstva već i pomaže. Masiranje će zategnuti i tonirati tvoju kožu te će ti pomoći da izgledaš mlađe.

Ne moraš plaćati skupe tretmane kako bi dobila dobru masažu već je možeš obaviti sama u udobnosti svoga doma. Jednostavna masaža sljepoočnica, obraza i vilice se brzo nauči.

Donosimo ti načine masaže lice koji ti mogu pomoći da u kratkom vremenu izgledaš bolje i budeš zdravija.

Masaža za oblikovanje obraza

Udahni kroz nos i napuni zrakom jednu stranu obraza, naizmjenično gurajući zrak s jednog obraza u drugi sve dok ti ne ponestane zraka. Ponovi to dva puta. Ovaj potez cilja mišiće oko usta koji se miču i podupiru obraze.

Masaža za bradu

Podigni bradu prema gore, a zatim donju čeljust ispruži prema naprijed dok ne osjetiš da su se mišići do kraja istegnuli. Drži lice tako 5 sekundi, otpusti i ponovi 10 puta. To učvršćuje mišić koji se proteže od kutova usana do ključne kosti čeljusti.

Podizanje kože

Postavi kažiprst između obrva, a palac kraj vanjskih kutova očiju. Zatvori oči i lagano izvuci kažiprst prema gore, a palac prema van. Zadrži 30 sekundi. Ponovi 10 puta. To jača mišiće oko očiju i zateže kožu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.