Zorica Marković – Biografija

Dok smo je ranije poznavali po starim hitovima poput ,,Nedelja je svanula’’, ,,Mirno spavaj nano’’ ili ,,Vlaška svadba’’, Zorica Marković je sada najpoznatija po svojim veoma pažljivo i kreativno konstruisanim psovkama u različim reality show – ovima, naročito ,,Farmi’’.

Biografija
Zorica Marković je rođena 9. Juna 1959. godine u Kosjeriću, a muzičku karijeru je započela zahvaljujući Mitru Miriću, koji je otkrio njen talenat i pozivao je kao svoju gošću na svojim koncertima. Ubrzo je, zahvaljujući svom snažnom glasu, postala jedna od najpopularnijih folk pevača na balkanu tokom 80 – ih godina, sa preko 5 miliona prodatih ploča u toj deceniji.

Još kao mala, Zorica je često pevala dok je na polju čuvala ovce. Završila je samo osnovnu školu, ali je imala sreću da je njena muzička karijera veoma brzo pošla uzvodnim putem.

Iako se može pohvaliti brojnim folk hitovima, kao što su ,,Ne postoje više ograde ni međe’’, ,,Otrove moj’’, ,,Tražim te, zumbuli cvatu’’, Zorica Marković zapravo uživa u rok i metal muzici, te je u nekoliko navrata u svoje omiljene muzičke grupe uvrstila Pink Flojd i Korn.

Tokom svojih mlađih dana, Zorica Marković je trenirala rukomet, a čak se i sada, u 60 – im godinama, bavi sportom, odnosno džogiranjem. kasnije svoje hitove izvodila na brojnim festivalima širom Srbije. Ipak, u poslednjih par godina, umesto novim hitovima, Zorica gledaoce kraj malih ekrana zabavlja svađama i degutantnim psovkama u različitim reality programima, te je do sada bila učesnik ,,Parova’’, ,, Velikog brata’’ i ,,Farme’’.

Tokom svoje karijere se Zorica Marković nije bavila samo pevanjem, već je bila i deo glumačkog i pevačkog sastava kultnog filma ,,Tesna koža 3’’, u kom smo mogli da uživo čujemo njen hit ,,Lijte kiše’’.

Neretko je pevala na romskim svadbama i nikako se ne stidi toga, čak, štaviše, tvrdi da su joj bile među najdražima. Prvenstveno je lepo zarađivala, a, osim toga, na romskim svadbama je veoma brzo dolazilo do različitih konflikata, ali se nikada veselje nije zaustavljalo, već su se sukobljene strane ubrzo i mirile.

Iz prethodnih brakova ima dva sina, Iliju i Dejana, a, osim što učestvuje u brojnim reality show – ovima, Zorica Marković drži i kafanu ,, Lepeza’’, u Jajincima, u kojoj često nastupaju velika imena srpske estrade. Iako godinama nije snimila ni jednu novu esmu, Zorica smatra da verovatno i neće, ali se svojih već snimljenih hitova neće odreći.

Sam njen život je velika kontraverza i često preplavljuje žute štampe, delom svojim izjavama, a delom se njeno ime pominje u tračevima u kojima ona često i ne želi da učestvuje. Neretko je spajaju sa znatno mlađim muškarcima, pominje se njeno dugovanje većini svojih kolega umetnika, što ona konstantno negira, a naročito ju je potreslo kada je izašla vest da ju je njen suprug, Kemal, sa kojim je bila 10 godina u braku, pretukao jer ga je varala.

Još jedan od tračeva, na koji je čak i ona imala brojne komentare, pa pustila ,,dokonu’’ publiku da da svoj sud se pojavio pre svega par godina, da je ostala u drugom stanju.

Reality

Zorica Marković je jedna od osoba koja ne preza da na nacionalnoj televiziji ne samo izgovori sve što joj je na duši, već upotrebljava reči i izraze koje nikako ne priliče ni jednoj dami, naročito ženi njenog statusa. One ne bira ni pol ni generaciju, već uvek želi da jasno, mada ponekad malo previše agresivno, stavi do znanja drugoj osobi šta želi i šta joj smeta. Na ovaj način ona obeležava svaki rijaliti u koji uđe.

Tako je sada, nakon ulaska u ,,Zadrugu 2’’, već stigla da se posvađa sa Snežanom Ilić, koju je optužila i da je lažov, ali i postala dovoljno agresivna, da je i obezbeđenje moralo da reaguje. Nakon toga, Zorica je smatrala da je postavila sudiju na njeno mesto, te od nje dobila i masažu nogu.

Tokom jedne sezone reality show – a ,,Farma’’, Zorica Marković je fizički nasrnula na starletu Staniju Dobrojević, zbog čega je i diskvalifikovana iz takmičenja za prvu nagradu. Ipak, iako su imale konflikt tokom ,,Farme’’, nakon što je sada u ,,Zadruzi 2’’ napala sudiju Snežanu Ilić, Zorica je zakopala ratne sekire sa Stanijom Dobrojević i provela kvalitetno vreme sa njom u vrtu, komentarišući ponašanje Lune Đogani u prethodnoj sezoni ,,Zadruge’’.

Takođe, tokom trajanja ,,Farme’’, Zorica Marković i Vesna Vukelić Vendi nisu mogle jedna sa drugom, što je dovodilo do čestih konflikata. Te njihove svađe i konflikti su neretko kulminirali, te je tokom jednog od intervjua sa ,,Farme’’ Vesne Vukelić Vendi, gde je u publici, među bivšim farmerima bila i Zorica Marković, voditeljka Dušica dozvolila bivšim farmerima da postave Vendi neko pitanje. Zorica Marković je, navodno kako bi ispoštovala publiku, ustala sa stolice i izašla na sred studija, prišla Vendi i, uz opasku a nisu na ,,Farmi’’, te da je fizički konflikt dozvoljen, polila Vendi vodom, zbog čega ju je ova najpre pojurila, a zatim je i gađala stolicom. Kada se vratila na svoje mesto među publikom, Zorica je ustala i poklonila se publici, od koje je dobila gromoglasan aplauz.

Bez obzira na reality show u kom je gledamo, Zorica Marković će uvek biti ona ista – žena bez dlaka na jeziku, sa povremeno prostim govorom, koja ne mari za tuđa mišljenja, ali svoja svakako ima potrebu da podeli.

Za Macu Diskreciju je smatrala da je izuzetno nevaspitana i izjavila da bi je ,,razvalila’’ posle reči koje je uputila drugoj starijoj ženi, Aci Lukasu je, tokom takmičenja, otvoreno pričala šta bi mu i na koji način radila, iako svesna da emisiju gledaju i deca, ne libi se toga da opsuje niti uvredi, zbog čega su često društvene mreže preplavljene njenim izjavama i slikama.

Ipak, ma koliko se svađala sa većinom i upotrebljavala različite nepristojne izraze, Zorica Marković uvek završi kao takmičarka koja dobije naklonost i poštovanje drugih članova, makar je i mrzeli.

Ipak je ona ta koja po mišljenju mnogih ima racionalne stavove i hrabrosti da ih kaže ispred svih. Jedini problem koji zaista ima jeste izbor reči, koji je neretko koči u isterivanju pravde, mada se i to vrlo lako ispravi posle određenog vremena.

Ime i prezime: Zorica Marković

Datum rođenja: 9. Jun 1959. godine

Mesto rođenja: Kosjerić, SFRJ

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.