Znate li šta je to ljubavno bombardovanje?

Ako ste jedina zaljubljena “strana u vezi”, neko vas “smara” ili ste loše prošli na “dating” aplikacijama – a samo ste htjeli da pronađete ljubav života. Čini vam se da ne može biti gore od toga? E, pa da vas razočaramo. Može i to onda kada vam se učini da se dešava nešto najbolje…

Ako poslije dugog traženja konačno upoznate nekog ko vas zasipa pažnjom koju ste oduvijek željeli, šalje vam bezbroj poruka, srca i napokon vam se čini da ste našli nekog ko vas stvarno poštuje.

Normalno je da smo izrazito entuzijastični kada se zaljubimo, ali ako vam se učini da sve ide prebrzo ili da je to obasipanje pažnjom pomalo opsesivno, moglo bi se raditi o “ljubavnoj bombi”.

To možda zvuči kao nešto za šta biste se odmah prijavili, ali zapravo to je narcisistički obrazac ponašanja kojem je cilj manipulisati drugom osobom i to pod krinkom ljubavi i pažnje. Zvuči strašno i zbunjujuće? Zato što i jeste.

Ljubavno je bombardovanje namjerno pretjerivanje s nježnošću i pažnjom kako biste stekli kontrolu nad nekom osobom ili uticali na njihovo ponašanje. Osjećaj kad vas neko bombarduje ljubavlju je dobar, ali cilj je zapravo da vas izmanipuliše. Kako onda prepoznati ljubavno bombardovanje od klasične “faze medenog mjeseca”, pitate se.

Jednostavno! Kod ljubavnog bombardovanja uvijek slijedi nagla promjena ponašanja – u jednom trenutku partner vas totalno idealizuje, a u drugom vas vrijeđa kako bi uspostavio kontrolu nad vama i vašim osjećajima. Svako je sposoban ljubavno bombardovati nekoga, ali u pravilu to čine narci.

Šta da uradite ako mislite da vam se ovo dešava?

Ne smijete zanemariti činjenicu da je to ozbiljan pokušaj psihološke manipulacije. Iako je moguće da ste se već vezali za tu osobu, jedina je ispravna odluka potražiti siguran izlaz iz situacije (ljudi koji su skloni ovakvom ponašanju su često i agresivni, pogotovo ako dožive odbijanje) i potvrdu vaše vrijednosti izvan te nezdrave veze.

Nemojte se ustručavati učiniti sve što je potrebno – prekinite s njima, otpratite ih na društvenim mrežama, blokirajte poziv i potražite podršku u prijateljima. Ljubavni se bombarderi obično ne mijenjaju, ali ako mislite da je takav potez preradikalan probajte s rečenicom: “Mislim da ovo sve ide prebrzo, možda bismo trebali malo manje vremena provoditi zajedno”, pa vidite kako će reagovati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

SNAŽNA ŽENA NA TRPI SLABIĆE: ODLIKE ŽENE KOJA MOŽE DA OSTVARI SVOJE SNOVE…

Pročitaj →

Žao mi je morala sam izabrati sebe umesto tebe

Pročitaj →

Otkriće u liječenju raka debelog crijeva

Pročitaj →

Modeli Plus size prošetali pistom u Milanu

Pročitaj →

Podsetnik Važan svakom roditelju

Pročitaj →

lice Osvježite pilingom od kafe

Pročitaj →

Trend Jesenji stil Modni u smeđim tonovima

Pročitaj →

Čudotvorno djelovanje aloe vere na zdravlje

Pročitaj →

NEOBIČNA DRVENA KOLIBA U VELSU

Pročitaj →

Avokado, banane i meso su neke od namirnica koje nisu dobre za vaše bubrege

Pročitaj →

Jovana Ljubisavljević se obratila dečku i ocu

Pročitaj →

Anđelo Ranković posjeduje u telefonu zanimljive Teodorine fotke

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.